For et par uker siden var jeg i Riga sammen med døtrene mine. Turen var deres 50-årsgave til meg, og det var vår første tur alene etter at de ble voksne. Vi bodde sentralt i Gamlebyen, ruslet rundt i gatene, kjørte turistbuss, var på SPA, shoppet - og selvsagt så spiste vi godt. Jeg hadde før vi dro fått gode tips fra flere av dere via facebook, noe som kom godt med under oppholdet. Ett av tipsene var restauranten Kalku Varti, som vi spiste på den ene kvelden. Døtrene mine lot seg friste til å bestille tomatsuppe med kokosmelk til forrett ("jeg trodde aldri jeg skulle bestille tomatsuppe på restaurant", sa den eldste). Godlydene som etter hvert åpenbarte seg rundt bordet gjorde at jeg selvsagt også måtte prøvesmake, og da vi forlot restauranten mette og fornøyde noen timer senere, hadde jentene mine fått overtalt servitøren til å gi oss oppskriften. Noen dager etter sto suppen på menyen her hjemme, i all sin enkelhet og med noen små justeringer. Det skulle for eksempel være 200 gram smør i suppen, men det synes jeg var i meste laget og har derfor redusert smørmengden. I restauranten ble suppen servert med auberginekrokett, mens her fikk den følge av hjemmelagede hvitløkskrutonger. Utrolig god på smak, og ikke minst kjapp og enkel å lage!

Prøv den du også, da vel!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SUPPEN

1 rødløk , grovt hakket
2 fedd hvitløk , finhakket

HVITLØKSKRUTONGER

2-4 skiver landbrød eller loff(uten skorpe), i terninger
1 fedd hvitløk , finhakket

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste