ANNONSE - Prosciutto di Parma

Dersom du har en pakke Prosciutto di Parma eller to på lur har du et godt grunnlag for å kunne trylle frem noe skikkelig godt på kort tid. Prosciutto di Parma (eller parmaskinke som vi kaller den) er en tradisjonsrik lagret spekeskinke av svin fra Parmadistriktet nord i Italia. Parmaskinke er et smakfullt og naturlig produkt av høy kvalitet, og er ikke tilsatt nitritt.

Parmaskinken tas rett fra pakken og kan kjapt og enkelt kombineres med for eksempel brød, ost, frukt eller grønnsaker. Mulighetene er mange - gjør gjerne som meg og server parmaskinken på en seng av frisk salat, sammen med tomater, jordbær, avokado, mozzarella og en smakfull balsamicodressing. Dette er en kjapp, enkel og smakfull rett som du gjerne kan invitere gjester på, og som du fikser på under et kvarter om du er rask på labben!

Ingredienser

SALAT

200 g Prosciutto di Parma
150-200 g småbladsalat
250 g jordbær , delt i to
200 g cherrytomater , delt i to
2 avokado , i biter
1 mozzarella , i biter
1 neve pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne

BALSAMICODRESSING

6 ss olivenolje , extra virgin
3-4 ss balsamicoeddik , vellagret type
2 ts flytende honning
1/2-1 ts grovkvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

parma

Rør sammen ingrediensene til balsamicodressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige. Ha i rikelig med grovmalt pepper.

Finn frem en stor, vid bolle og fordel salaten utover. Bruk gjerne ulike typer salat etter smak og hva du har tilgjengelig. Fordel parmaskinke, tomater, jordbær, avokado og mozzarella oppå salaten. Dryss over ristede pinjekjerner og friske basilikumblader, og server umiddelbart med dressingen og godt brød som tilbehør.

SOMMERSALAT MED PARMASKINKE OG JORDBÆR

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Prosciutto di Parma. Parmaskinken får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste