Det er sommer, og har du flaks er det også litt sol og pent vær innimellom. Hvis det skulle skje kan det være greit å ha noen middagstips på lur, som for eksempel denne deilige og fargerike sommersalaten som er en fryd før øynene så vel som ganen. I salaten har jeg puttet jordbær, tomater, eple, blåmuggost, spekeskinke - og knasende sprø gresskarkjerner.

Ingredienser

100 g god spekeskinke (ca.)
100 g blandet salat (ca.)
1/2 rødløk , i tynne båter
1/2 beger cherrytomater , delt i to
1/2 beger jordbær , delt i to
1/2 eple , i tynne båter
blåmuggost , i biter
2-3 ss gresskarkjerner , ristet i tørr panne
4 ss god olivenolje (ca.)
2 ss god balsamicoeddik (ca.)
salt og pepper
godt brød , for eksempel eltefri focaccia (uten oliven)

SLIK GJØR DU

Rist gresskarkjernene i en tørr panne og sett til side.

Skyll salaten og kjør den gjerne i en salatslynge, hvis du har. Skjær opp grønnsaker og frukt som angitt ovenfor, og ha dem i en stor bolle sammen med salaten, spekeskinken og de ristede gresskarkjernene. Drypp over din beste olivenolje og balsamicoeddik, og krydre med salt og pepper. Vend salaten forsiktig sammen, og smuldre til slutt osten over.

Serveres umiddelbart, sammen med godt brød til. Sett gjerne frem en lav bolle med olivenolje og balsamicoeddik som man kan dyppe brødet i.

Nyt salaten – og nyt sommeren når du kan!

VELBEKOMME!


Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne var fantastisk god! Laget den på 17. mai, og igjen i dag. Blir nok ikke siste gang for å si det sånn. En skikkelig fest for smaksløkene! Takk for at du deler så mange fine oppskrifter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste