Det er sesong for hvit asparges, og nå gjelder det å nyte den mens den er på sitt aller beste. Grønn og hvit asparges er den samme planten, men grønn asparges vokser og høstes over bakken, mens hvit vokser og høstes under bakken. Hvit asparges har en kraftigere smak enn grønn asparges, og skal tilberedes litt annerledes. I denne oppskriften har jeg smørstekt aspargesen, som serveres i selskap med laks sashimi, knasende sprø salat og ikke minst en frisk og god sitrusvinaigrette.

Ingredienser

1 bunt hvit asparges
1-2 ss smør
400 g laksefilet (ca.)
1/2 dl appelsinjuice , nypresset
1/2 appelsin , finstrimlet/revet appelsinskall
3 ss sitronsaft nypresset
1/2 dl god olivenolje
2 ts flytende Akasiehonning
gressløk eller andre friske urter
appelsin , litt finstrimlet appelsinskall
ruccula eller annen småbladsalat

SLIK GJØR DU

Hvit asparges med laks og sitrus

Vask appelsinen i varmt vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet med zesterjern, eller skjær av det ytterste oransje skallet og skjær det i tynne strimler. Husk at det er kun det oransje skallet som skal med, ikke det hvite. Press saften av appelsinen og sitronen, og ha i en liten bolle sammen med olivenolje, honning og finsnittet gressløk. Smak til med salt, pepper og det strimlede appelsinskallet.

Så står laksen for tur. Bruk fersk laks av god kvalitet. Sjømat som skal nytes rå skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan den tas direkte fra pakken. Skjær laksen i tynne skiver på skrå, og fordel utover tallerkenene eller på et stort serveringsfat.

Hvit asparges med laks og sitrusSkrell aspargesen fra der blomsten slutter og ned. Skjær av de nederste 2-3 cm og del aspargesen i grove biter. Stek aspargesen i litt smør på middels varme, til den er mør inni og litt gyllen utenpå. Det tar ca. 5 minutter. Krydre deretter med litt salt og pepper.

Legg salatblader og eventuelt friske krydderurter sammen med laksen, og fordel aspargesen over. Drypp over litt av den deilige sitrusvinaigretten, og server umiddelbart. Den rå laksen kan eventuelt erstattes med pannestekt laks eller kylling.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hej Trine☺
    Tak for en super fin blogg og Instagram.
    Et spørgsmål. Kan man købe din bog i Malmö,eller i Danmark?
    Hilsen Bindi☺

  2. Elsker bloggen din og oppskriftene dine 🙂 Skulle ønske du kom med flere oppskrifter oftere, men det er sikkert ikke enkelt, hehe
    Mange av mine venner lager mat fra dine oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste