Sjokolademoussé er en enkel og god dessert når det kommer påskegjester på besøk. Desserten kan gjerne forberedes dagen før den skal serveres. Finn frem:

Ingredienser

200 g kokesjokolade , finhakket
100 g smør (gjerne usaltet, hvis du har)
1 plate gelatin , bløtlagt i ca. 10 minutter
4 ss espresso , varm (eller sterk kaffe)
4 eggeplommer
3 eggehviter
4 ss sukker (ca.)
fløte , litt stivpisket ved servering
sjokolade - eller mandelegg (eller annen dekor, frukt eller bær)
1 serveringsbolle stor eller 6-8 dessertskåler

SLIK GJØR DU

 

Sjokolademousse

Bruk sjokolade av god kvalitet, og ha den finhakkede sjokoladen og smøret i en bolle. Sett bollen oppi en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter. Lag espresso (eller sterk kaffe). Klem ut vannet av gelatinplaten, ha den i kaffen og rør til gelatinen er helt oppløst.

Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen. Rør deretter inn kaffeblandingen – til du får en jevn masse.

Kjør eggehviter og halvparten av sukkeret i en kjøkkenmaskin til massen blir halvstiv. Tilsett resten av sukkeret og pisk til marengsen blir stiv. Bland ca halvparten av marengsen med sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Tilsett resten av marengsen og vend det hele forsiktig sammen.

Fordel sjokolademoussen i en stor serveringsbolle eller 6-8 dessertskåler, og sett kjølig i minst to timer. Desserten kan eventuelt oppbevares (tildekket) i kjøleskapet over natten.

Sjokolademousse

La sjokolademoussen hvile på kjøkkenbenken i 15-20 minutter før servering. Pynt moussen med en kremdott og dekorer med sjokolade- eller mandelegg (eller annen dekor), og server.

Ha en fin påske!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine! Tusen takk for en fantastisk matblogg!! Jeg bruker den mye og det er alltid mye inspirerende oppskrifter hvor fremgangsmåten er så godt forklart. Imidlertid ble det totalt fiasko da jeg skulle prøve lage sjokolademousse for første gang… Synes jeg fulgte oppskriften, men har aldri laget noe med gelatin før, så lurer på om det er der jeg kan ha bommet? Lot gelatinen ligge i kaldt vann, presset vannet ut og tilsatte kaffe. Rørte sammen og etterhvert ble det en slags gummiklump som jeg rørte inn i den varme sjokoladeblandingen.. Mistenker at det er her det gikk galt?! Hva burde vært gjort annerledes? Mvh Ingvild 🙂

    1. Det er vanskelig for meg å si hva du har gjort galt, for gelatinen skal fint løse seg opp i den varme kaffen dersom du for øvrig har fulgt oppskriften. Benyttet du måleskje da du målte opp kaffen? En spiseskje er ikke alltid en spiseskje, og det er derfor lurt å benytte måleskje. 4 ss tilsvarer ca 1/2 dl væske. Jeg oppdaterer derfor oppskriften med det. Lykke til neste gang! 🙂

  2. Hei 🙂 Jeg har prøvd meg på denne, men synes den var veldig sterk på smak. Går det an å bruke lysere sjokolade i den? Prøver meg fram på desserter til konfirmasjonen til min sønn og han er ikke så glad i sterke sjokoladesmaker. Konsistensen ble ikke luftig, er det meningen at den skal være det? Hva har jeg i tilfelle gjort galt?
    Prøver meg også på Panna cotta som jeg heller aldri har laget 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste