Jeg er svak for alt som inneholder sjokolade og en sjokoladekake var derfor et naturlig valg da jeg skulle bake til fødselsdagen min for noen uker siden. Jeg tok utgangspunkt i den gode, gamle brownieoppskriften min, som denne gangen ble stæsjet opp med fløtekrem, sjokoladeglasur og blåe bær. En ypperlig kake til små og store anledninger!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SJOKOLADEKAKEN

200 g smør
250 g kokesjokolade (gjerne med 55% kakaoinnhold), grovt hakket
4 egg
225 g sukker
1 ts (ekte) vaniljesukker
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
melisdryss

FLØTEKREM

2 dl kremfløte
1 ts sukker

SJOKOLADEGLASUR

50 g smør
4 ss melk eller kaffe
3 ss bakekakao
1 ts (ekte) vaniljesukker
200 g melis (ca.)

DEKOR

100 g bjørnebær (ca.)
100 g blåbær (ca.)

SLIK GJØR DU

Sjokoladekake

 

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Finn frem en rund kakeform på 24 cm i diameter og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn krem en tykkbunnet kjele og la smøret smelte over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør det hele godt sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i formen og sett den midt i den forvarmede stekeovnen.

Stekes i 25-30 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Avkjøl kaken helt på rist.

Pisk kremfløten og sukkeret til en myk krem (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper). Del kaken i to og fordel fløtekremen mellom lagene.

Lag sjokoladeglasuren ved å smelte smøret på lav varme. Tilsett melk/kaffe, kakao og vaniljesukker og rør godt sammen. Bruk kjøkkenmaskin (gjerne med k-spade) og tilsett så mye melis som er nødvendig for å få en jevn og fin glasur. Bre glasuren oppå kaken og fordel deretter bærene oppå. Server kaken umiddelbart – og nyyyt!

Kaken smaker best når den er romtemperert, noe som kan være litt utfordrende siden den er fylt med fløtekrem, som jo trives best i kjøleskapet. Dersom du ikke har anledning til å pynte kaken rett før den skal nytes, kan du droppe å fylle fløtekrem mellom lagene og heller servere fløtekremen ved siden av. Det smaker godt det også!

En festvariant av denne kaken finner du her.

Vil du se hvordan jeg lager sjokoladekaken? Ta en titt på denne videoen:

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Neida, aldri feil med 70% sjokolade. Har laget festvarianten flere ganger, alltid med Freia 70% kokesjokolade. Stormende jubel! Nå skal jeg finne en passende anledning for denne varianten.

  1. Denne ser veldig god ut! Skal prøve meg på den i anledning min venninnes bursdag! Ønsk meg lykke til og takk for enda en fin oppskrift!

  2. Kan jeg lage bunnen og og glasur oppå kaken dagen før? Kan den settes i kjøleskapet?

    1. Ja, du kan lage kakebunnen flere dager før og oppbevare den i kjøleskapet (med glasur). Glasuren bør smøres på kaken umiddelbart. Se for øvrig tips avslutningsvis om å servere fløtekremen ved siden av. Lykke til!

  3. Hei, jeg har leitet lenge etter flate store kakefat. Jeg ser du bruker det samme på mange av kakene dine. Hva heter det du har brukt i denne oppskriften, og hvor får jeg tak i det?

    1. Jeg tror dette er et fat fra Porsgrund, med tilhørende form og lokk. Har du sjekket ut Rosendahls kakefat. De er riktignok ikke helt flate, men er store. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste