Her kommer oppskrift på en ny biscottifavoritt, nemlig sjokoladebiscotti med et hint av appelsin. En skikkelig høydare som neppe blir gammel i kakeboksen, og som vil være en populær spiselig gave til matglade venner og familie. Finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g mandler , grovt hakket og ristet
3 eggeplommer
200 g sukker
3 eggehviter , stivpisket
1 klype salt
1 stor appelsin , revet skall
375 g siktet hvetemel (ca.)
4 ss kakaopulver
1,5 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Sjokoladebiscotti

Hakk opp, og rist mandlene forsiktig i en tørr stekepanne. Sett det til avkjøling. Riv appelsinskallet (kun det oransje) med et zesterjern eller lignende.

Skill eggene. Jeg har brukt store egg i denne oppskriften. Dersom du benytter små/medium eller ekstra store egg er det mulig du må redusere/øke melmengden i oppskriften.

Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer og sukker med en håndmikser eller lignende, til det er godt blandet. Ha eggehvitene i en annen bolle og visp dem stive sammen med saltet. Vend forsiktig det deretter inn i “eggekremen”, litt av gangen.

Tilsett mandler og revet appelsinskall. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver, og rør mesteparten forsiktig inn i blandingen. Bruk gjerne en melsikt, slik at du unngår klumper i deigen. Tilsett eventuelt resten av melblandingen, og du skal nå ha en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser á ca. 30 cm, og legg dem deretter på et bakepapirkledd stekebrett. Form emnene slik at de blir ca. 1,5 cm høye og ca. 6 cm brede.

Stek biscottipølsene ved 175 grader i 25-35 minutter, til de er gjennomstekte. Pass på mot slutten, slik at biscottiene ikke blir brent. Ta dem umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca. 1 cm brede skiver, på skrå. Oppskriften gir ca. 70 biscotti. La biscottiene avkjøles på en bakerist. (Alternativt kan du ettersteke dem noen minutter, men det er som regel ikke nødvendig.) Oppbevar biscottiene i tett boks eller glass. Biscotti er holdbare i flere måneder.

Sjokoladebiscotti

Biscotti dyppes gjerne i litt espresso (eventuelt i kaffekoppen), eller som de også gjør i Italia – nytes til et glass Vin Santo. Alle biscottioppskriftene på bloggen finner du samlet her. Hva er din biscottifavoritt?

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Syns du har en fantastisk inspirerende blogg! Har lyst til å bake Sjokoladebiscottiene presentert her, men lurer på en liten sak. Hvor mye kakao skal det være ? (kan ikke se det står listet opp ?)
  Elin

  1. Det skal være 4 ss kakaopulver. Stemmer at det hadde falt ut ved publisering, men ble rettet opp for 2 timer siden. Lykke til!

   1. hei .har sansen for oppskriftene dine.har lagd finske pinner kolakaker i år de var nydelige .men jeg lurer på en ting skal det ikke være smør i biscotti.mvh khadijah waziri

     1. Er denne den lages til jul?? Noen lagde m appelsin og sjokolade/ biskotti og de så gode ut. Vet ikke hvordan de gjorde det.

 2. Har nøtteallergi. Har du tips til en erstatning for mandler, eller funker det greit uten mandler også?

 3. Hei, jeg har lagd disse i helgen, og de ble sprø og gode. Men jeg fikk bare halvparten så mange som deg? Og mine er små, så kan ikke være det. Anelse om hva jeg gjorde galt?

 4. Sitter i stua hjemme i barndomshjemmet, hører på julemusikk og har nettopp bestemt meg for å diske opp deilige sjokoladebiscotti fra din flotte blogg. Fant nettopp julestemninga!

 5. Disse ble kjempegode! Garantert en ny «juletradisjon» detta her.
  Jeg etterstekte dem litt etter at de var skåret opp da jeg følte de ikke ble tørre nok :).

 6. Har i dag bakt en glutenfri variant av disse. Byttet ut hvetemel med Semper Mix og det gikk helt fint. En smule mer porøse, men ellers helt topp! Sånn i tilfelle flere skulle lure 😉

 7. Hei. Jeg har bakte disse hin dagen, samt dem med sitron. Har ikke bakt biscotti før så var litt usikker på hvor fast deigen måtte være, syntes nemlig den var i overkant våt for å kunne rulle ut. Og så har jeg et spørsmål i forhold til oppbevaring. Opplevde nemlig at de ble litt seige av å ligge i en tett boks, for det er vel meningen at biscotti skal være som tørre kjeks?

 8. Hei jeg smakte nylig en liknende biscotti som denne, men med smak av lime og ingefær i.

  Er det en versjon du kunne tenke deg å lage og skrive et innlegg/oppskrift på?

  Har så lyst til å prøve dette til jul i år ☺️
  Hilsen Miriam

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste