HURRA, i dag fyller verdens beste Mathias 5 år! Og det feires til gangs flere dager til ende - i dag blant annet med venner fra barnehagen på formiddagsbesøk og naboer på ettermiddagsbesøk. I helga feiret vi med mafiaen, faddere og venner, som ble ønsket velkommen med denne friske og velsmakende limonaden med dekorative bringebærisbiter, før resten av godsakene kom på bordet. Limonaden slo an hos både små og store, og anbefales gjerne som en frisk aperitif til sommerens små og store sammenkomster. Kanskje noe å tenke på til St. Hansfesten eller sommerfesten?

Til ca. 3 liter limonade trenger du:

Ingredienser

20-30 friske bringebær + vann til isbiter
2 dl vann
350-400 g sukker
6 sitroner , revet skall av sitronene
2 lime , revet skall av lime
8-10 sitroner , saften av sitronene
1 lime , saften av lime
1 1/2 L sitronbrus
1/2-1 L farris med lime eller lignende
1 sitron , i skiver
1 lime , i skiver

SLIK GJØR DU

limonade med bringebær

 

limonade med bringebær

Finn frem en isbitform og lag bringebærisbiter av bringebær og vann.

Kok opp vann og sukker. Bruk gjerne økologiske sitroner og lime, hvis du får tak i det. Vask og tørk sitrusfruktene godt og riv skallet med et zesterjern eller lignende (kun det gule/grønne). Ha skallet oppi sukkerlaken og la det trekke (skal ikke koke) i ca 15 minutter. Press sitronsaft og limesaft og ha oppi sukkerlaken. La det trekke i ytterligere 5 minutter. Sil blandingen og sett den til avkjøling. Jeg fikk 7-8 dl sitruslake. Så langt kan du forberede limonaden flere dager før den skal serveres.

Rett før servering heller du sitruslaken oppi en stor bolle og tilsetter sitronbrus og farris til du får ønsket styrke på limonaden din. Tilsett sitron- og limeskiver, samt bringebærisbitene – og server umiddelbart i høye glass, og gjerne med sugerør til.

Lykke til!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Heisann!
    Grattis med sønnen!
    Har du noe tips dersom man ikke ønsker å bruke raffinert sukker eller Aspartam osv?
    Kunne man bruke Honning eller Sirup? Stevia?

  2. Åh, denne såg veldig leskande og god ut! Skal noterast til hagebryllupet vårt (om to år :-P)

  3. Denne limonaden var nydelig. Jeg serverte den ute på terrassen på lørdag, og den falt i smak hos både liten og stor. Noen av gjestene fikk nesten ikke nok. Herlig med så frisk og god smak, og så lekkert med de røde bringebærene i isterningene.

  4. Denne serverte vi i familieselskap på hytta i helga. Det var bursdagsbarnet – min datter på 14 – som selv laget denne. Den smakte bare helt nydelig på terrassen, og vi måtte finne oppskrift på bloggen din til noen av gjestene.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste