Kylling er sunt og magert kjøtt, som kan varieres i det uendelige. Her kommer en ny kyllingvariant, denne gangen med en vinaigrette med mye smak - og ikke minst et nytt og hyggelig bekjentskap for min del, nemlig brokkolimos. Sistnevnte er også ganske populær blant barn. Jeg serverte denne retten med stekte potetskiver, men det kan fint erstattes med annet tilbehør.
Til fire trenger du omtrent:

Ingredienser

Serranokylling

4 kyllingfileter
4 skiver serranoskinke (kan sløyfes)
pepper

Brokkolimosen

1 brokkoli
1-2 ss smør
melk , varm
salt og pepper

Valnøttvinaigrette

4 soltørkede tomater , finhakket
2 ss valnøtter , hakkede
3/4 dl extra virgin olivenolje (ca.)
1-2 ss balsamicoeddik
1-2 ss gressløk , finhakket
salt og pepper

Tilbehør

Ovnsstekte potetskiver eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Gni kyllingfiletene inn nykvernet sort pepper. Stek kyllingen i smør eller olje, til den får en fin stekeflate på alle sider. Rull kyllingfileten i serranoskinken og legg med skjøten ned i et ildfast fat. Stekes ved 200 grader i ca 10-12 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

Del brokkolien i små buketter. Kok opp lettsaltet vann og ha brokkolibukettene oppi det kokende vannet. Grønnsaker beholder næringsstoffene bedre dersom de legges direkte i kokende vann, fremfor å koke opp sammen med vannet. Kok til brokkolien er mør og fin, etter ca 5-10 minutter, alt etter hvor store bukettene er. Hell av vannet og la brokkolien stå på lav varme et par minutter, slik at vannet fordamper.

Tilsett smør og kjør brokkolien med en stavmikser eller lignende. Tilsett deretter varm melk til du får en “kremete” konsistens. Smak til med salt og pepper.

Bland sammen ingrediensene til valnøttvinaigretten. Smak til underveis!

Server kyllingfiletene hel, eller del de i skiver. Drypp litt valnøttvinaigrette over og server med brokkolimos og poteter som tilbehør. Gi gjerne retten et dryss av finklippet gressløk – og nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ummmmm. Ser godt ut! Brokkolimos var en god ide. Har aldri laget det, men nå skal det prøves ut. Jeg trenger ingen kokebøker så lenge jeg har deg og PCen min.
    Ønsker deg god helg 🙂

  2. Så vindunderlig godt!!! Brukte store kyllingfileer (ikke billig/hverdags-varianten). Det holdt med to store fileet til 4 personer. Deilig brokkolimos, og vinaigretten – mmmmm 🙂

    Til forrett serverte jeg forresten det vi her hjemme kaller “Trines torsk” (Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos).

    Takk, Trine, for at du gjør det så enkelt å lykkes på kjøkkenet 🙂

  3. Dette var søndagsmiddagen vår og det smakte fortreffelig. Den unge frøkenen i huset rynket på nesen av brokkolimosen, men skal si pipen fikk en annen lyd når hun smakte den. Venninnen var også henrykt. Det var smatt, smatt og bare godord rundt bordet. Nok en gang, takk for deilig oppskrift.

  4. Dette var dagens middag – du verden så godt!!!! Mmmmm, gode smaker i munnen! Valnøttvinaigretten var fantastisk! Helt enig med Linda Lente, du gjør det så enkelt å lykkes på kjøkkenet – følger en oppskriftene dine er resultatet alltid vellykket, takk for at du har revolusjonert matvanene våre 🙂

  5. Denne har jeg lagd ved tre anledninger nå og retten er helt nydelig! Som flere sier: Takk for at du gjør mat fra bunnen av enkelt – og ikke minst, vellykket. Gang på gang.

  6. Vi hadde denne retten til middag i går, og den gjorde seg utmerket på en regnfull tirsdag! Veldig lettvint, men gode smaker. Denne lager jeg gjerne igjen!

  7. Dette ble HELT fantastisk! Byttet ut potetene med en salat av ruccola, ristede pinjekjerner, cherrytomater, fetaost og litt olivenolje – det ble kjempe suksess 🙂

  8. mmmm helt fantastisk:)) serverte denne i et selskap til 25 forrige helg, sammen med gulrotsuppe a la Kari til forrett og en hvit sjokoladepannecotta til dessert:) fikk bare lovord og att på til masse tid med gjestene for det meste kunne forberedes på forhånd… takk igjen for en fantastisk blogg!!
    får masse inspirasjon her

  9. Den retten her er så fantastisk god, og ikke minst veldig enkel å lage, datteren min på 5 liker alt utenom de soltørkede tomatene i vinaiagretten. Ble 5 gangen vi lagde denne retten idag, Takk for maten!

  10. Denne skal lages idag, sammen med marengsen din med krem og bær 🙂
    Takk for at inspirerer meg :)!! Mannen er strålende fornøyd!

  11. FANTASTISK! Nok en enkel og smaksrik middag er prøvd ut:-) Brokkolimosen og valnøttvinaigretten ble spes bemermeket.

    Føyer meg inn med de andre som takker for gode oppskrifter til deilig mat som enkelt kan lages fra bunnen av!:-D

  12. Lagde denne oppskriften som lørdagsrett, og gjett om den ble godt mottatt. Full av smak og den viniagretten var bare en smaksbombe. Helt nydelig og vil nok bli en gjenganger her i huset.

  13. En herlig kombinasjon! Enkel å lage, full av smak. Dette er definitivt en rett jeg kommer til å lage flere ganger. TAKK!

Leave a Reply to Elise Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste