Nyt de fine påskedagene og ta med deg maten ut i det fri. Ut i skogen eller opp på fjellet, med eller uten ski på bena. Eller ta med deg maten ut på terrassen eller ut i hagen. Maten smaker så mye bedre ute i friluft! Inviter gjerne kjæresten, en venn eller naboen «ut» på lunsj. Til en sandwich trenger du omtrent:

Ingredienser

1 bit langpannebrød/foccacia eller to brødskiver
1-2 salatblader + friske krydderurter
smøreost
1 kyllingfilet i skiver (bruk gjerne en middagsrest)
2-3 soltørkede tomater + litt olivenolje
1 ss pinjekjerner

SLIK GJØR DU

Krydre kyllingfileten med salt og pepper og stek raskt på begge sider, til du får en fin stekeskorpe. La kyllingen ettersteke i stekovnen ved ca 200 grader i ca 10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La den hvile i ca 10 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. (Eller du kan selvsagt benytte kyllingrester fra middagen dagen før.)

Del brødet i to på langs. Har du ikke tid eller ork til å bake selv kan du selvsagt benytte to brødskriver istedet. Smør kremost på begge brødbitene/skivene og fordel litt salat og friske krydderurter på brødbiten som skal ligge nederst. Fordel kylling og soltørkede tomater over. Drypp over litt olivenolje (eventuelt litt av oljen fra de soltørkede tomatene) og dryss over litt ristede pinjekjerner. Legg den øverste brødbiten over og pakk sandwichen inn i plast, folie eller matpapir. Legg deretter pakken i en matboks eller lignende, hvis du har, slik at den blir best mulig beskyttet dersom den skal fraktes.

Som drikke anbefales varm sjokolade med marshmallows, og til «dessert» anbefales appelsinbåter med et dryss av pistasjenøtter – enkelt, sunt og veldig godt!

Da ønsker jeg deg en GOD TUR, enten den går ut i marka, i parken, på terassen eller i hagen!

(Oppskriften er utarbeidet på oppdrag fra Strømmen Storsenter og www.shoppingblogg.no, hvor jeg er fast gjesteblogger. Innlegget finner du her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste