Saltbakte poteter er godt tilbehør til grillmat, tapas - og buffeter. Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene - og det beste av alt er at det er veldig enkelt og slår alltid godt an. Til ca 6 porsjoner trenger du:

Ingredienser

1 kg poteter
250 g grovt havsalt (ca.)
1/2 hvitløk , grovt hakket
frisk timian , hakket
olivenolje

SLIK GJØR DU

Bruk poteter av omtrent jevn størrelse og behold skallet på. Vask potetene godt og legg de i bunnen av langpannen. Ringle over olivenoljen og fordel salt, hvitløk og hakket timian over.

Stekes ved 200 grader i ca 30-45 minutter, til potetene er møre og fine. Kjenn etter med en skarp kniv.  Steketiden vil avhenge av hvor store potetene dine er. Rør i potetene 1-2 ganger i løpet av steketiden.

Som tilbehør til saltbakte poteter smaker det godt med aioli, som du finner oppskrift på her.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei

    Vi lagde disse i kveld, og fulgte oppskriften til punkt og prikke (brukte t.o.m. vekt). Brukte grovt havsalt. Men potetene var enormt salte når vi skulle spise dem. Skal det faktisk være salt oppå også, eller bare i bunnen? Skal saltet skrapes av etter baking? Brukte vi feil type grovsalt?

    Hanne

    1. Så dumt at potetene ble for salte! Jeg strør også litt salt over, men ved servering fjerner jeg mesteparten av saltet. Kan det være at skallet ikke var intakt under ovnsbakingen, slik at potetkjøttet absorberte saltet?

  2. Hei jeg tenkte jeg skulle saltbake poteter til et ganske så stort 50 års lag. Kan jeg lage disse på forhånd og holde de varme på noen måte. Eller er det slik at de må bakes og serveres men en gang?

  3. Mmmm… Disse ble kjempegode! Brukte amandinepotet, grovt kvernsalt og tørket timian. Ikke hvitløk. Glemte å røre også men det gjorde tydeligvis ikke noe 🙂 takk for nok en god oppskrift med lekre bilder!

  4. Salter kan gjennbrukes, ser noen spør. Men ang. hvor salte potetene blir er litt avhengig hvor saftige de er eller type potet, og også om det er nypotet eller ikke pga skall tykkelsen. Ser du skriver i ett svar at potet-skallet skal være intakte, men jeg prikker ofte mine med en gaffel flere steder uten at de blir for salte. Noen ganger dropper jeg og oljen så her er det mange muligheter. Timian, rosmarin, og t.o.m. einebær (knuste) er gode smaksettere. Kan godt la einebær trekke i oljen du bruker noen dager for å smaksette den. Børster alltid av saltet. Har hatt for salte poteter noen ganger men min erfaring er att det helst sitter i skallet så en liten skylling mens de enda er varme eller rett og slett skrelle de hjelper godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste