I morgen er det morsdag og dagen for morsdagskake. Hvis du ikke har morsdagskaken klar enda bør du lese videre, kanskje er det rullekake du skal imponere mor med i år? Bake sammen med barna?
Dersom du er mor og vet du får servert morsdagskake, kan du se bort fra dette innlegget. Er du usikker kan du eventuelt sende en link til noen som bør føle seg kallet, eller la oppskriften være synlig på skjermen, i tilfelle en forbipasserende lurer på hva du surfer på nettet etter...
Dersom du vil overraske mor med en hjemmelaget kake, og kanskje ikke er en habil kakebaker, er rullekake et veldig klokt valg. Det er enkelt, raskt gjort - og smaker alltid godt. Kaken stekes i langpannen, smøres med krem eller syltetøy, og rulles så sammen. Fort gjort, faktisk ferdig på under en halvtime. Sett av en halvtime (men halvparten av tiden kan du slappe av) og finn frem:

Ingredienser

Kakebunn

3 egg
140 g sukker
80 g hvetemel
2 ss kakao (ca.)
1/2 ts bakepulver

Sjokoladekrem

100 g mørk kokesjokolade , gjerne 70%, finhakket
3 dl kremfløte

Tilbehør

frisk frukt eller friske bær
vaniljeis kesam, stivpisket kremfløte eller creme fraiche

SLIK GJØR DU

Sjokoladekremen bør lages en stund i forveien. Hakk sjokoladen og ha den i en stor bolle.  Varm opp fløten nesten til kokepunktet og hell over  sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst, og sett deretter blandingen kaldt, i minst en time. Du kan eventuelt erstatte sjokoladekremen med syltetøy (appelsin- eller aprikossyltetøy er for eksempel veldig godt til denne sjokoladekaken), og gå rett på neste avsnitt.

Sett ovnen på 180 grader, slik at den er ferdig oppvarmet når deigen er ferdig. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (ca 5 minutter på høy hastighet). Bland sammen alt det tørre og sikt det i eggedosisen mens du rører forsiktig med en slikkepott. Jo mer forsiktig du rører, jo mere luftig blir kaken din. (Ønsker du ikke å lage en sjokoladerullekake kan du droppe kakaoen og ellers følge anvisningene.) Hell deigen over på et bakepapirkledt stekebrett eller langpanne og stryk den jevnt utover. Stekes midt i ovnen til den er gjennomstekt, etter ca 13-15 minutter. Kakebunnen er ferdig når den slipper bakepapiret når du løfter lett på den.

Strø litt sukker på et rent bakepapir. Hvelv kakebunnen forsiktig over. Skjær eventuelt av harde kanter. Avkjøl kaken.

Pisk opp sjokoladekremen med en miksmaster. Fordel sjokoladekremen (eller syltetøy) over kakebunnen, og rull sammen.

Rullekaken serveres med friske bær eller frukt, samt en klatt krem eller vaniljeis. Og da blir mor bra gla!

Enjoy!

PS. Smaker også godt til andre anledninger enn morsdag!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lagde kaka nettopp. Rørte kanskje for mye når det tørre skulle inn. Ble rullekake brownies. Måtte steke i ca 18min (har ikea whirlpool stekeovn som vi ikke er fornøyde med). Fylt med syltetøy. Skal spises med friske bær og is etterpå. Smaken upåklagelig!
    Har du tips til hvordan få den normal?

    1. Nå lurte jeg veldig! Dette er nettopp det som skjedde med meg og jeg heter Åse. ??det ble brownie og syltetøy inni. Godt det og, men jeg vil jo ha Rullekake! ??

  2. Fikk ikke til fyllet!! Fulgte oppskriften til punkt og prikke MEN ikke kremkonsistens – bare tynn suppe! Hva gjorde vi feil tro???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste