I dag er det selveste vaffeldagen, og da er det bare å sette i gang vaffelpressa og rope på resten av familien, venner eller naboer - og invitere på velduftende, sprø og deilige vafler! Vaffelrøre lager du av det du har tilgjengelig av meieriprodukter, det er nemlig en yppelig anledning til å få ryddet ut gamle bokser og kartonger fra kjøleskapet. Selv hadde jeg en boks seterrømme som hadde gått ut på dato, og da ble det deilige, sprø rømmevafler på familien. Har du ikke rømme tilgjengelig kan du for eksempel prøve fullkornsvafler, speltvafler eller Moods of Norway-vafler istedet.

Ingredienser

2 egg
1 ss sukker (kan sløyfes)
3 dl seterrømme
200 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 dl melk
1/2-1 dl vann
smør (til steking)

SLIK GJØR DU

Pisk egg og sukker godt sammen, og tilsett ca. 2/3 av hvetemelet, samt bakepulver, salt, rømme og melk. Pisk til du får en klumpfri røre. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper, men du kan fint piske det sammen for hånd også. Spe med resten av hvetemelet og vann, til du får en glatt og fin røre. La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter, men gjerne lengre.

Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen. Pensle jernet med litt smør og stek vaflene til de får ønsket farge. La vaflene avkjøles på rist et par minutter, og nyt dem gjerne lunkne med syltetøy og en rømmeklatt, eller med brunost på.

rømmevafler

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Disse skal prøves:-) Men kan en tilsette smeltet smør i røra i stedet for å smøre jernet med det?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste