Har du rips i hagen, eller kjenner du noen som har litt ekstra til overs og som du kan gå på "slang" hos? Da kan du lage denne deilige kaken med et søtt og syrlig ripsfyll, toppet med en deilig smuldretopping.

Nyt sommeren!

Ingredienser

SMULDREDEIGEN

200 g smør , i små terninger
200 g brunt sukker
375 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts flaksalt
1 egg

FYLL & DEKOR

500 g rips + noen til dekor
150 g sukker
1 1/2 ss maisenna

SLIK GJØR DU

Finn frem en ildfast form (ca. 22 x 30 cm) og kle den med bakepapir. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Ha smøret og de tørre ingrediensene til smuldredeigen i en kjøkkenmaskin, og kjør det til du har en smuldrete masse. Tilsett egget og kjør massen litt til. (Har du ikke kjøkkenmaskin kan dette fint gjøres for hånd.) Fordel halvparten av smuldredeigen oppi den ildfaste formen og trykk den jevnt utover.

Skyll og rens bærene og ha dem i en liten bolle. Bland sammen sukker og maisenna og rør det sammen med ripsen. Smak eventuelt til med mer sukker om nødvendig. Fordel ripsfyllet jevnt over kakebunnen, og fordel deretter resten av smuldredeigen over.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 40 minutter, til kaken er gjennomstekt og har en gyllen farge oppå. La kaken avkjøles helt på rist, og skjær den deretter opp i passende stykker. Nytes som den er, eller aller helst sammen med en kule vaniljeis eller litt stivpisket kremfløte.

Ripsruter med smuldretopping

TIPS

 • Denne kaken smaker også godt med blåbær og sitron, se oppskrift her.
 • Sjekk gjerne også ut flere oppskrifter med rips, for eksempel ripsgele og jordbær- og ripssuppe.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har ikke testet det selv, men tror du vil miste sprøheten i toppingen ved nedfrysing. Men, smaken er nok like god. 🙂

  1. Nei, bærene skal ikke knuses. Når du rører sammen bær, sukker og maisenna knuses noen av bærene, og det er ok. Dersom du benytter syltetøy kan det hende at bunnen blir myk.

 1. Regner du smør-terningene som én av de tørre ingrediensene?. Eller skal de komme oppi melblandingen litt om gangen?

 2. Hei! Eg har frosne rips i frysen. Eg må sikkert sile av saften som desse bæra slepper når dei tinar, før eg blandar med sukker og maizenna ?

 3. Når det står brunt sukker, hvilken type brunt sukker er da anbefalt? Jeg har noe som heter rørsukker strø, som er brunt. Kan det brukes eller er det det som heter brunt sukker som bør brukes? De som blir veldig fort hardt etter man har åpnet posen.
  Hva tenker du om å bake den dagen før, vil den være like god?

  1. Du kan bruke rørsukker eller brun farin. Jeg bruker vanligvis sistnevnte. Setter på en klemme og oppbevarer det i kjøleskapet, da holder det seg mykt lenge.

   1. Tusen takk for svar. Takk for tips om å sette det i kjøleskapet. Det skal jeg jammen meg prøve. Kaka var forøvrig overraskende god, altså enda bedre enn jeg hadde forventet meg. Med vaniljeis ved siden høynet det smaksopplevelsen ytterligere.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste