I hagen hjemme bugner ripsbuskene med deilige røde rips og under "klesvaskestoppen" hjemme, før vi reiste nordover, fikk jeg plukket litt rips til desserten. Ripsen fikk selskap av en kurv nydelige norske jordbær og litt sitronsaft. Nydelige og friske sommersmaker.

Ingredienser

400 g jordbær
300 g rips
8 dl vann
125-150 g sukker
1/2 sitron , saften
4-6 jordbær , til dekor
vaniljeis eller stivpisket kremfløte/creme fraiche

SLIK GJØR DU

Rens og skyll ripsen, og rens jordbærene og del dem opp i mindre biter. Ha bærene i en kasserolle sammen med vann og sitronsaft, og gi det hele et oppkok. La det koke i ca 15 minutter, til bærene er godt kokt inn. Sil blandingen. Ha saften tilbake i kasserollen, smak til med sukker og la det småkoke til sukkeret er helt oppløst. Fjern det hvite skummet som danner seg på toppen og sett suppen til avkjøling.

Server suppen kald, gjerne sammen med friske bær og vaniljeis, stivpisket kremfløte eller lignende.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser lekkert og veldig godt ut- sikkert en herlig og flott kombinasjon med rips og jordbær 🙂 Har selv fått fullstendig dilla på årets ferske modne søte jordbær. De er i verdens klasse! Nom, nom, nom 😀

  2. Vilka otroligt vackra bilder du får till! Du är verkligen superduktig! Och ljuset får du alltid rätt. Jag vet av egen hård erfarenhet hur fantastiskt svårt det är att fota mat så den ser något sånär aptitilig ut:)
    Jag visste inte att rips är röda vinbär. Har du några fler bra tips på vad man kan göra med dem? Jag gjorde en Maräng Pavlova nyligen som blev riktigt god då det syrliga kontrasterar bra med marängen.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  3. Dette så sjikkelig godt ut!
    Men jeg lurer på en ting: kan jeg bruke bringbær i stedet for jordbær?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste