Enklere kan det knapt gjøres, dersom du ønsker en liten munnfull før tacomåltidet eller grillmåltidet. Alternativt kan du fylle på med mer grønnsaker, kjøtt eller kylling - og bli skikkelig mett! Lag quesadillas du også!

Ingredienser

QUESADILLAS

8 tortillas , ca. 23 cm i diameter
4 ts chiliolje , se link nedenfor (kan sløyfes)
1 rødløk , finhakket
200 g cheddar , revet
1 neve koriander , grovt hakket
3 ss smør , smeltet

TOMATSALSA

1/2-1 løk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
400 g hermetiske cherrytomater
1 ts sukker (smak ti)
1 ss soyasaus
3 ts kajennepepper (smak til)
1 ss Sriracha eller annen sterk chilisaus
1 klype chiliflak eller litt frisk chili
1-2 ss koriander , finhakket

SLIK GJØR DU

Begynn med tomatsalsaen, slik at de gode smakene får satt seg. Fres løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la sausen koke i ca. 10 minutter. Smak til med de øvrige ingrediensene, til du får ønsket smak og styrke på sausen. Tilsett finhakket koriander rett før servering.

Deretter står quesadillasene for tur. Smør et tynt lag med tacoolje (kan sløyfes) på den ene halvdelen av tortillalefsen. Fordel deretter et tynt lag med rødløk, cheddar og frisk koriander over og brett tortillaen, slik at den ser ut som en halvmåne.

Pensle den ene siden med smeltet smør og stek den i en tørr stekepanne med slippbelegg i et par minutter til den er gyllen og fin. Snu tortillaen og stek den på den andre siden også. Dersom det er litt stekefett igjen i pannen er det ikke nødvendig å pensle tortillaen på den andre siden. Tørk av pannen med litt kjøkkenpapir mellom hver stekeomgang, slik at du unngår at fettet svir seg.

Del queseadillaen straks opp i 2-3 «snipper», og server umiddelbart, tomatsalsa som tilbehør.

TIPS

  • Dersom du ønsker en jevnere saus kan du kjøre den med en stavmikser eller lignende.
  • Tomatsalsaen kan serveres varm eller kald. Den er holdbar og kan lages flere dager før den skal serveres (oppbevares i kjøleskap).
  • Quesadilla kan fylles etter smak og behag, etter hva du har tilgjengelig. Dette er en ypperlig måte å få brukt opp rester på. Fyll dem med grønnsaker, ost og kjøtt-/kyllingrester.
  • Quesadilla er også ypperlig å steke på grillen, og er en populær munnfull før grillfesten er skikkelig i gang.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kunne tenkt meg å hatt dette som forrett, men vi er 12 stk og jeg tviler på om jeg klarer å servere dem «nystekte». Kan de stekes og holdes varme på et vis eller har du andre forslag til en god og ikke for «tung» forrett til bacalao?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste