Poteten kan brukes til så mangt, som for eksempel i denne deilige suppen hvor poteten har fått kledelig selskap av purre, chorizo og pinjekjerner.

Annonse

Ingredienser

SUPPEN

700 g poteter (gjerne melne), delt i 4
1 purreløk , finsnittet
nøytral olje
3 fedd hvitløk , hakket
1 ts fennikelfrø , knust i morter
9 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
200 g crème fraîche eller matfløte/kremfløte
1/2 sitron , saften (smak til)
salt og pepper

GARNITYR & TILBEHØR

225 g chorizo , i små terninger
1 ss pinjekjerner
gressløk eller timian
godt brød

SLIK GJØR DU

Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Fjern det ytterste laget av purren og skyll godt, slik at du får fjernet alle rester av sand og jord. Hakk hvitløken grovt.

Finn frem en gryte og stek purreløken i litt nøytral olje til den faller sammen. Tilsett hvitløk og fennikelfrø mot slutten av steketiden og la det surre med i ca. to minutter. Tilsett deretter poteter og kyllingkraft (eventuelt grønnsakskraft, dersom du ønsker å lage en vegetarisk suppe) og gi det hele et oppkok. La det koke til potetene er møre, etter 20-30 minutter. Kjør grønnsakene med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Tilsett crème fraîche og gi suppen et raskt oppkok. Tilsett eventuelt litt mer kyllingkraft dersom suppen er tykk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Skjær chorizo i små terninger og stek dem i nøytral olje sammen med pinjekjernene, til pølsebitene er sprø. Tilsett finsnittet gressløk eller timian rett før servering.

Server suppen rykende varm, toppet med chorizosmuler og friske krydderurter. Serveres med godt brød, for eksempel stablebrød med ost og urter.

Potet og purreløksuppe med chorizosmuler og stablebrød

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.