Lag fylte pølsehorn sammen med barna, og nyt dem på påsketur, i solveggen eller foran peisen.

Å motivere, inspirere og hjelpe barna våre til å lære å lage mat en av de beste og nyttigste gavene vi kan gi dem – og gir et grunnlag som de vil ha nytte og glede av hver eneste dag resten av livet. Oppskriften er lånt fra min kokebok for barn, "Trines kokebok for unge kokker", som inneholder 65 oppskrifter til hverdag, helg og fest. I tillegg er det et innledende kapittel med info om råvarer, kjøkkenutstyr, litt om koking og steking – og ikke minst mange tips som kommer godt med når du skal lage mat.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GJÆRDEIG

2 dl vann
1 1/2 dl melk
350 g hvetemel
100 g fullkornmel eller sammalt hvete (fin)
25 g blå gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1/2 ts sukker
1/4 ts salt
50 g smør

FYLL & DEKOR

8 grillpølser
100 g rød pesto (ca.)
16 skiver gulost
1 egg til pensling
sesamfrø eller valmuefrø

KJØKKENREDSKAPER

skjærebrett og kniv
2 stekebrett med bakepapir
kjøkkenvekt
desilitermål
måleskje
liten kjele
ostehøvel
kjevle
2 kjøkkenhåndklær
bakepensel
timer
gryteunderlag
stekerist
grytekluter

ELEKTRISK UTSTYR

koketopp
kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok
stekeovn

SLIK GJØR DU

Pølsehorn

 1. Finn frem alt du trenger av ingredienser og kjøkkenredskaper. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.
 2. Mål opp melk og vann og ha det i en liten kjele. Varm opp til 20-30 grader (pass på, det går fort) og hell det i bakebollen.
 3. Mål opp hvetemel, fullkornmel, sukker og salt og ha i bakebollen. Bruk en halv pakke fersk blå gjær eller ½ pose tørrgjær, og ha også det i bollen.
 4. Kjør kjøkkenmaskinen på lavt tempo et par minutter til det samler seg til en jevn deig. Dersom deigen er hard kan du tilsette litt mer kaldt vann (begynn med 1-2 spiseskjeer. Hvis deigen er veldig klissete kan du tilsette litt mer hvetemel (begynn med 1-2 spiseskjeer). Skru opp hastigheten litt og la deigen stå å elte i cirka 5 minutter.
 5. Skjær smøret i små terninger og tilsett det i deigen mens kjøkkenmaskinen går. La deigen elte i cirka 5 minutter til. Du skal nå ha en jevn og fin deig som samler seg fint og ikke setter seg fast i kantene på bakebollen.
 6. Dekk bakebollen med lokk, en tallerken eller plastfolie og la deigen heve til den har økt til nesten dobbel størrelse. Det tar cirka 45 minutter.
 7. Finn frem to stekebrett og kle dem med bakepapir.
 8. Del pølsene i to, skjær gulosten i skiver med en ostehøvel og finn frem rød pesto (eller ketchup, se tips).
 9. Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken (pass på at den er helt ren) og legg deigen oppå. Del deigen opp i 2 like store biter. Form to store boller og legg den ene litt til side. Kjevle den ene bollen til en rund leiv som er cirka 30 centimeter i diameter. Del leiven i 4 like store deler («pizzastykker») og del hver av disse i to, slik at du har 8 like store biter.
 10. Ha cirka ½ teskje pesto eller ketchup på den tykkeste delen av «pizzastykket. Snurr en osteskive rundt pølsebiten og legg den oppå pestoen. Rull «pizzastykket» rundt pølsebiten. Begynn der den er bredest og rull den mot den smaleste delen. Legg pølsehornene på stekebrettet med litt mellomrom mellom hver.
 11. Legg et kjøkkenhåndkle på hvert av stekebrettene og la pølsehornene etterheve i cirka 20 minutter.
 12. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.
 13. Ha egget i en liten bolle. Bruk en gaffel og visp det godt sammen. Pensle alle pølsehornene med eggeblandingen, og strø sesamfrø over hvis du vil.
 14. Stek pølsehornene på midterste rille i cirka 13 minutter, til de er gylne og fine oppå og litt mørkere under. Følg med mot slutten av steketiden. Sett stekebrettet forsiktig over på et gryteunderlag (husk grytekluter) og løft deretter pølsehornene over på en bakerist for avkjøling. Stek resten av pølsehornene på samme måte.
 15. Spis pølsehornene varme, lune eller kalde. Når de er avkjølt må du oppbevare dem kaldt. Pølsehornene kan fryses.

Pølsehorn

TIPS

 • Pestoen kan eventuelt byttes ut med cirka 75 gram ketchup, 2 spiseskjeer tomatpure og litt pizzakrydder.
 • Denne gjærdeigen er også fin å lage hamburgerbrød av. Del deigen i 8 like store deler og stek dem på samme måte, i 13-15 minutter.
 • Flere oppskrifter for barn og unge finner du samlet her.

Pølsehorn

LYKKE TIL!

Denne oppskriften har jeg lånt fra «Trines kokebok for unge kokker». Nå får du den til halv pris, kr. 199 hos Norli, se HER. En praktisk kokebok for barn, unge og barnefamilier. Du finner flere oppskrifter for unge kokker samlet HER

Trines kokebok for unge kokker

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg skulle ønske att dere ville sette opp om det går greit med GLUTENFRE mel og korn typer. Av erfaring går det ikke alltid særlig bra. Enten for tørt/hardt ( det er det greit med dare litt mer veske ) Men klebinden til hverandre er ikke så bra. Kan dere forklare meg hva jeg gjør feil.
  Med vennlig hilsen
  Eivind

  1. Oppskriftene som du finner på bloggen er maten jeg lager til familie og venner. Jeg slipper stort sett å ta hensyn til spesielle dietter og allergier når jeg lager mat. Jeg har derfor liten kunnskap og erfaring med for eksempel glutenfri bakst, og på grunn av det kan jeg ikke å gi råd om hvordan ulike oppskrifter kan tilpasses ulike dietter og allergier.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste