Pizza er ikke hva det en gang var. Det vil du i alle fall erfare etter å ha prøvd denne deilige pizzaen med både varmebehandlet og strimlet rå asparges på. Tips til toppingen har jeg funnet i Lise Finckenhagens kokebok "Fredag hele uka". Til en stor eller to små pizzaer trenger du omtrent:

Ingredienser

1 porsjon pizzadeig
1 porsjon tomatsaus
1 mozzarella , i skiver
8-10 asparges
1 neve rucculasalat
50 g god spekeskinke
en god olivenolje
maldonsalt

SLIK GJØR DU

Lag pizzadeig og tomatsaus etter oppskriftene ovenfor.

Skjær opp mozzarellaosten i skiver. Knekk av den nederste delen av aspargesen. Skjær halvparten av aspargesene i passende skiver på skrå, og sett til side. På den resterende halvparten bruker du en grønnsaksskreller eller ostehøvel på, og høvler i tynne bånd på langs. Bland aspargesbåndene sammen med rucculasalaten, litt olivenolje og flaksalt. Sett til side.

Cirka en halvtime før du skal steke pizzaen setter du på stekovnen på maksimal temperatur og legger samtidig en pizzasten på en rist midt i ovnen. (Nærmere beskrivelse om steking på pizzasten finner du i dette innlegget.)

Bak ut pizzadeigen til ønsket størrelse (jeg laget en stor pizza). Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Legg pizzabunnen oppå og bre pizzasausen over. Fordel de skråskjærte aspargesene over sausen og legg deretter på mozzarellaosten. Ringle over litt olivenolje og strø deretter over litt maldonsalt.

Stek pizzaen på maksimal temperatur (250-300 grader), til pizzaen er gjennomstekt og har blitt gylden i kantene. Etter 3-4 minutter napper du ut bakepapiret. I min ovn (på 300 grader) tar det 7-8 minutter å steke en stor pizza, men du må trolig beregne lengre tid dersom ovnen din går opp til maksimalt 250 grader. Pass på mot slutten av steketiden da ovner steker ulikt.

Når pizzaen er ferdigstekt fordeler du aspargesbåndene (med ruccula) midt på pizzaen, sammen med spekeskinken. Serveres umiddelbart, gjerne med et glass vin til.

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg som nevnt funnet i Lise Finckenhagens flotte kokebok «Fredag hele uka». Kokeboken har vunnet den norske prisen for «Best Cookbook Design 2011» og konkurrerer nå i verdensfinalen. Tvi tvi!

Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Pizzaen ser kjempegod ut! Jeg prøvde å bestille kokeboka til Finkenhagen med tilbudskoden din, men den virker ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste