I hverdagen går det fort i svingene, og da ender ofte mesteparten av det som skal serveres i samme gryte, eller som her i et ildfast fat i stekovnen. Kunsten ligger i å putte oppi ingrediensene i riktig rekkefølge, og at de får kose seg i ovnen omtrent så lenge de trenger for å bli passe stekt.
Her kommer hverdagstorsken også i nytt selskap, nemlig med byggris. Byggris er naturlig fremstilt av byggryn, er rik på kostfiber og metter lenge. Et godt og litt annerledes tilbehør. Til 3 trenger du omtrent:

Ingredienser

500 g torskefilet i 3 skiver
6-9 cherrytomater
1/2 squash , i biter
maldonsalt
1/2 porsjon basilikumpesto,
byggris
1 neve soltørkede tomater i olje , finhakket
1-2 ss olje fra tomatene
frisk basilikum , finhakket

SLIK GJØR DU

Begynn med tomatene og squashen. Legg de i et smurt ildfast fat som også rommer fisken. Ringle over litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader mens du forbereder resten av måltidet (ca 10 minutter). Legg fiskefiletene på det samme fatet og krydre med maldonsalt og fordel pestoen over. Stekes i ca 12-15 minutter, til den er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.

Tilbered byggrisen etter anvisningen på pakken. Tøm av restvannet og la den dampe ca 1 minutt uten lokk på svak varme. Tilsett soltørkede tomater, olivenolje og finhakket basilikum.

Før du har kommet i gang er plutselig grytene klar til å settes på bordet.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei
    Hva drikker du til dette?
    Skal server i selskap som en av flere retter hvor vin-mat kombo er viktig

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste