Pasta er en kjær hverdagsfavoritt hjemme hos oss, og jeg regner med at det er flere som har det slik. Her kommer derfor en kjapp og enkel pastarett med kjøttboller laget av salsiccia. Salsiccia er en italiensk rå pølse som er fin å lage kjøttboller av. Dersom du ikke har salsiccia kan du lage kjøttboller av svinekjøttdeig isteden.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

300 g Pasta penne eller annen pasta
300 g salsiccia eller kjøttdeig av svin
1 rødløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
1 rød paprika , i små terninger
4 soltørkede tomater , i små biter
1 dl matfløte el.
1/2 ts sukker
salt og pepper
parmesan , revet
frisk basilikum (kan sløyfes)
chiliflak (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Skjær av den ene enden på salsicciaen og klem ut små, jevnstore kjøttboller som du har på en tallerken.

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en gryte. Stek kjøttbollene i litt nøytral olje, til de har en fin stekeskorpe. De skal ikke være gjennomstekte. Legg til side.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Ha i tomatpureen, rør godt sammen og la det stå å surre på lav varme i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater, soltørkede tomater og paprika, og la det stå å småkoke i ca. 10 minutter. Ha i matfløten og smak til retten med sukker, salt og pepper. Tilsett kjøttbollene og la dem få surre med til de er gjennomkokte.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet og vend den sammen med pastasausen (eller server det hver for seg), og server umiddelbart med litt frisk basilikum (hvis du har), revet parmesan og gjerne et dryss chiliflak.

Pasta med tomat og kjøttboller

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste