Dette er fast-food, ja GOD fast-food, faktisk! Hemmeligheten ligger rett og slett i gode råvarer. Da er det ikke mye som skal til for en aldri så liten høydare på en helt vanlig og travel onsdag. Tilberedelsen trenger ikke å ta lengre tid enn du bruker på å koke pastaen, men tar noen minutter ekstra dersom du velger å steke tomatene. Det er imidlertid opp til smak og behag, eller hvor travelt du har det. Til tre trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Pasta , for eksempel linguine
200 g cherrytomater eller konfiserte tomater (ca.)
100 g parmaskinke eller annen god skinke (kan sløyfes) (ca.)
1 mozzarella , i biter
1/2 porsjon Pesto (ca.)

SLIK GJØR DU

Tomatene kan du enten velge å tilsette naturell, steke de i ovnen noen minutter eller konfisere de ved langtidssteking. Har du tid til å steke tomatene (eller har konfiserte tomater på lur) vil dette løfte retten. Del tomatene i to, legg dem i et ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og strø over litt maldonsalt. Stek tomatene ved 180 grader i ca 15-25 minutter, eller enda lengre om du har tid, men senk da varmen til ca 150 grader.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips til koking av pasta finner du her.

Ha pastaen i en serveringsskål og tilsett tomatene, mozzarellaen og skinken. (Du kan fint droppe skinken, slik at du får en vegatarrett.) Ha på litt pesto og servèr med godt brød til, for eksempel foccacia.

Buon appetito!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Fantastisk god, fredags-middag!!! Selv lagde jeg den med skinke men for min kjære stekte jeg litt bacon og løk, siden han rynker på nesa når det er snakk om parmaskinke 😉

  Kjempefin blogg, Trine!

 2. Hei! Er for all den en veldig flott blogg, men jeg må bare si at det er veldig misvisende når halvparten av rettene du har postet i vegetar-kategoriene inneholder kjøtt. Er klar over at du feks. i denne skriver at skinken kan droppes, men da skinke er en av ingrediensene i retten og i likhet med de fleste andre «vegetarrettene» til og med inkluderer kjøtt i navnet/tittelen på retten, forstår jeg ikke hvorfor du plasserer dem som vegetarrett! Det er litt misvisende, i hvert fall for vi som er vegetarianere, og jeg vil heller oppfordre deg til å lage rene vegetarretter uten å oppfordre til å blande inn kjøtt også i disse. Å erstatte noen middager og andre måltider med rene vegetarretter er sunt for mennesket, og etisk riktig ovenfor jorda, miljøet og dyrene 🙂 Håper du tar oppfordringen slik at du kan inspirere dine blogglesere til å lage deilige vegetarmåltider i ny og ne!

  1. Selvsagt er det ikke vegetarmat når det er kjøtt i retten! Jeg har fått mange henvendelser fra lesere som ønsker oppskrifter og tips om vegetarmat. Det er også bakgrunnen for at jeg har merket noen få kjøttholdige retter som vegetariske, nettopp for å legge til rette for at det skal bli lettere å finne frem. Jeg regner med at leserne mine klarer å skille dette, spesielt når jeg også skriver i selve oppskriften at retten fint kan stå på egne ben uten kjøtt. Jeg har for øvrig fått flere gode tilbakemeldinger på dette. Når det gjelder den aktuelle retten var det heller ikke mye kjøtt i oppskriften, ca 70 gram til tre personer.

   Når det gjelder å begrense inntaket av kjøtt er jeg enig med deg at de fleste kan erstatte ett eller flere måltider med vegetariske alternativer. Det er flere rent vegetariske måltider på bloggen, og flere kommer. Jeg kommer også til å fortsette med dette å merke kjøttholdige retter som vegetariske, for å legge til rette for at både vegetarianere og andre kan finne inspirasjon til gode oppskrifter.

  1. Selvsagt er ikke dette vegetarmat! Dette er imidlertid en rett som fint kan serveres uten kjøtt, og jeg har derfor valgt å merke den som vegetar, for å gjøre den lettere søkbar. Altså, kun en praktisk greie. Hvis du leser oppskriften ser du også at at jeg skriver at kjøttet kan droppes for å få en vegetarisk rett. Se også svaret til kommentaren over.

 3. Lagde denne retten en hektisk mandag, utrolig god og denne vil bli laget igjen! Likte spesielt og oppdage det og ovnsteke cherry tomater!! 🙂 Namnam, sunt, godt og magert, både med og uten kjøtt! 😉

  1. Det er bevisst, for å legge bedre til rette for den som ønsker tips om vegetarretter. Det er mange av mine lesere som har ytret ønske om dette. Ta også en titt på kommentarene mine ovenfor, hvor dette er ytterligere utdypet.

 4. Hei 🙂 Liker bloggen din veldig godt og bruker den stadig vekk til inspirasjon! Jentegjengen min skal overraske en siste jente med tapas en kveld for å feire bursdagen hennes og da tenkte jeg at dette kanskje var en rett for den anledning. «Problemet» er at vi ikke skal være hos meg og at jeg derfor må frakte denne maten i omtrent en time. Spørsmålet mitt er om det er mulig å varme denne opp igjen når jeg kommer frem på ett vis, eller vil pastaen bli tørr og tomatene slitne?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste