I serien "studentmat" (dvs budsjettmat som kan være til nytte for alle og enhver) står det pasta og kjøttdeig på menyen, med en deilig tomatsalsa og en enkel hvitløkskrem. Er du litt strukturert lager du hele retten mens pastaen koker, og er du alene har du også et godt utgangspunkt for en middag senere i uka.
Til en mettende middag for to eller (nesten) to middager til en, trenger du omtrent:

Ingredienser

Pasta

200 g pasta linguine eller annen pasta eller annen pasta(gjerne fullkornspasta) (ca.)
vann , rikelig med vann + 1 ss salt pr liter vann

Kjøttdeig

400 g kjøttdeig
salt og pepper

Tomatsalsa

1/2 liten rødløk , finhakket
3 tomater , i små terninger
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
friske krydderurter eller tørkede
salt og pepper

Hvitløkskrem

3 ss lettrømme
1 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kok opp rikelig med vann, tilsett salt og deretter pastaen. Rør underveis, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Pastaen er ferdig når den er “al dente”, det vil si at det har litt tyggemotstand. Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olje for å hindre at pastaen kleber seg sammen.

Brun kjøttdeigen i smør eller olje.

Skjær løk og tomater i små terninger og smak til med olivenolje, balsamicoeddik og urter. Har du friske krydderurter, som for eksempel basilikum, persille, timian eller oregano, benytter du det. Hvis ikke kan du benytte tørkede urter. Smak deg frem!

Rør sammen rømme og finhakket hvitløk, og smak til med salt og pepper.

Anrett gjerne pastaen på en tallerken, deretter kjøttdeigen og så salsaen. Ha på en dæsj hvitløkskrem til slutt – og nyyyt!

Dersom du lager retten til en, kan du lage halv mengde pasta og ellers følge oppskriften på kjøttdeig, salsa og hvitløkskrem. Restene (pakkes i plast/tett boks) og kan fylles i en wrap eller pitabrød til middag eller lunsj en eller to dager etter. Du bør supplere med litt salat og det du ellers måtte tilgjengelig i skuffer og skap, som for eksempel agurk, bønner, mais eller revet ost.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Tusen takk for bra oppskrift, den skal prøves allerede i dag! Blir glad når jeg finner studentpassende oppskrifter som faktisk er litt spennende. Jeg har et spørsmål angående balsamicoeddik – hvor lenge holder den når den er åpnet? Det står bestandig bare dato for “lukket tilstand”. Skulle gjerne hatt ei flaske stående i kjøleskapet, men da må den holde lenger enn ei uke 🙂

 2. Hei Trine! Prøvde denne i dag, som en rask og litt sen søndagsmiddag. Falt i smak den. 🙂 Syns det var mange gode smaker, med så få basisvarer. Kan sikkert lage salat eller serveres med noe godt brød også, men som “uplanlagt” middag var det flott å lage! Tomater, kjøttdeig og pasta har jeg alltid i hus! 🙂
  Prøvde også bulgursalaten din med spinat, paprika og chorizo tidligere i uken, serverte den til gode venninner. Var kjempegodt, og ekstra godt fordi jeg hadde med meg spansk chorizo! Den var ordentlig god!

  Klem Jeanette 🙂

 3. Hei

  Denne var rask å lage og veldig god 🙂 Det er så lettvint å følge med på bloggen din og lage variert middager! Helt topp!
  Line

 4. Dette var virkelig en helt utrolgi god pasta!
  Enkelte i familien min er rett og slett ikke glad i pasta, men syntes denne oppskriften var fabelaktig!

 5. Denne pastaretten var enkel og velsmakende ! Synes den hvite toppingen ga en spennende smaksopplevelse 😀 . Men rå hvitløk (i rømme) blir lett litt heftig etterpå – så er det noe man kan gjøre for å roe den ned litt (men beholde den gode smaken) tro ..?

  1. Hvis du ikke er så glad i hvitløk kan du eventuelt tilsette hakkede urter, salt og pepper, og eventuelt en liten skvis sitron- eller limesaft?

 6. Også denne retten var veldig god, også så enkel å lage, videre var det forfriskende med en tomatsalsa/hvitløkskrem som gjorde at jeg endelig kunne bytte ut alle de pastaferdigsausene som jeg har gått lei for lengst.

  Tusen takk 🙂

 7. Denne var digg! Jeg har nylig oppdaget bloggen din, og er veldig glad for det. Her har du jo ALT. Har laget tacogratengen din, potetmospaien og nå denne pastaretten til nå. Kjempegodt alt sammen! Du vet hva du gjør, og nå skal jeg lære av deg :D! Syns det er så moro å lage mat, og enda gøyere når det finnes så mange spennende oppskrifter jeg kan følge 🙂
  Ha en fortreffelig desember!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste