Her er en av fiskerettene fra TRINES MAT, hvor torsken har tatt på seg den italienske feststasen og fått selskap av møre og gode grønnsaker. Alt tilberedes i en og samme form, og som tilbehør kan du servere pasta, ris eller godt brød. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PARMATORSKEN

700-800 g torskefilet , i porsjonsstykker
6 skiver parmaskinke eller annen skinke
litt sitronsaft
pepper

OVNSBAKTE GRØNNSAKER

1 rødløk , i båter
1-2 paprika , i biter
1 squash , i biter
5-6 fedd hvitløk , delt i to på langs
konfiterte tomater (evt. soltørkede tomater)
salt og pepper

BASILIKUMPESTO

½ potte frisk basilikum
1/2 dl pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
1/2 dl parmesan , revet
2 fedd hvitløk , hakket
1/2 dl olivenolje (ca.)
litt sitronsaft
salt og pepper
Pasta, poteter eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Parmatorsk med pesto

Parmatorsk med pesto

Skjær opp rødløk, squash, paprika og hvitløk, og ha dem i et ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes ved 225 grader i ca. 20 minutter, til grønnsakene begynner å bli møre.

Pensle torsken med litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Pakk fisken inn i skinkeskivene og legg fisken oppå grønnsakene sammen med tomatene. Stekes ved 200 grader i 10-12 minutter, til fisken er passe stekt og så vidt flaker seg, og grønnsakene er møre og fine.

Mens fiskeformen koser seg i ovnen lager du pestoen. Bland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Jeg liker at den har en litt grov konsistens i denne retten. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Serveres med nykokt pasta eller annet tilbehør, og med en raus klatt pesto på toppen av det hele.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. HEIIIII! Må bare legge inn kommentaren her, selv o det har met eltefri speltloff å gjøre.
  Laget nemlig denne loffen med hvetemel isteden idag, og tenkte at -Det får gå som det går, for nå MÅ jeg prøve det! Hevetiden ble jo bare 4 timer (uffamei), men det ble så godt at jeg trodde gutta rundt bordet skulle få spader av et slag.
  Her er guttas kommentarer:
  -Himmelischious
  -fantastikale
  -Brød fra en annen planet
  -grensesprengende

  Jeg husker ikke fler. Jeg bare satt og flirte. Så nå er runde to i gang for dagen. De bare MÅTTE ha slikt brød i morgen og.

  TAKK TRINE! <3

 2. Jeg lagde denne rett i går. Den var helt nydelig!! Tusen takk for inspirerende og gode oppskrifter:-)

 3. Anbefalar ramsløk i staden for kvitløk i pestoen på denne tida av året. Fantastisk smak og farge

 4. Takk skal du ha Trine!! Denne var veldig veldig god og er lagt inn i oppskriftsboken min. Neste gang skal jeg bake hvitløksfedene som skal i pestoen.
  Denne kommer familien til å elske!!
  Hilsen Edvard

 5. Denne retten er helt fantastisk god! Tusen takk, Trine, for mange kreative og gode oppskrifter 🙂 Du er utrolig flink!

 6. Hei! Jeg skal ha noen jenter på middag nå på fredag 27. hun ene spiser ikke kjøtt og jeg lurer da på om du har noen forslag til hva jeg kan bruke istede for parmaskinke rundt torsken til henne og evnt noe annet enn chorizo til skrei oppskriften din? Tenker å ha rabarbrasuppe m is eller krem til dessert. Men hva tenker du om forrett til dette? Kan salaten m saint agur, grillet squasj salaten,tomatsuppe m kokos eller ferske vårruller passe?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste