I denne retten surres svinefileten inn i parmaskinke. Under skinken gjemmer du litt soltørket tomat, urter og ost, som setter ekstra god smak. Det krever litt nøyaktighet og genererer litt kliss underveis, men du verden så godt det er når du kan nyte sluttresultatet. Som tilbehør serverte jeg selleri- og potetmos og ovnsbakte tomater, med deilig balsamicosjy fra stekeformen. Til tre trenger du omtrent:

Ingredienser

Parmasurret svinefilet

500-600 g svinefilet
salt og pepper
5 skiver parmaskinke eller serranoskinke
5 soltørkede tomater
1 neve frisk basilikum , hakket
100 g ost , revet feks cheddar eller Jarlsberg (ca.)
10-12 cherrytomater
3 ss balsamicoeddik
2-3 ss god olivenolje
bomullshyssing

Sellerirotmos

200-300 g poteter
200-300 g sellerirot,
1-2 ss smør
melk eller fløte
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Gni svinefileten inn i salt og pepper, og brun den på alle sider i litt smør. Legg skinkeskivene på et bakepapir, slik at skivene overlapper hverandre. Legg soltørkede tomater, ost og basilikum oppå skinkeskivene og legg svinefileten oppå. Rull skinken rundt fileten, og surr godt med hyssing rundt.

Stikk steketermometeret inn i den tykkeste delen av fileten. Legg svinefileten i et ildfast fat sammen med cherrytomatene. Drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Stekes ved 175 grader, til fileten har en kjernetemperatur på ca 68 grader. La fileten hvile 10-15 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver.

Kok opp selleriroten og mandelpotetene i usaltet vann, til de blir møre og fine. Tilsett smør og mos det hele. Smak til med salt og pepper, og hold mosen varm.

Server svinefileten med de bakte tomatene og sellerirotmosen som tilbehør, og drypp  balsamicosjyen over.

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne oppskriften har jeg prøvd for familien i dag. Stor suksess! 🙂 tusen takk Trine, for inspirasjon, gode middagstips og oppskrifter!

  1. Du kan fint benytte vanlig spekeskinke forutsatt at skivene er “avlang” slik at de lett lar seg surre rundt fileten. Lykke til!

 2. Tusen takk for nydelig oppskrift. Vi hadde den på lørdag sammen med middagsgjester og det falt veldig i smak!!! Skal lages allerede i påsken igjen:). Jeg har lagt inn oppskriften din på min blogg, og har linket til deg. Håper det er greit:). Ha en finfin påske!

 3. Vi hadde denne retten til middag i kveld, og det var utrolig godt! Kjempegod sammensetning av smaker! Du er så flink 🙂

 4. Hei!

  For å lage sellerirotmosen, moser du for hånd eller bruker du stavmikser/foodprocessor? 🙂

 5. Det er en stund siden denne oppskriften ble publisert, men den kan godt løftes fram igjen! Så mange deilige, dype smaker, satt sammen til en fantastisk rett. Smaken av sol og sommer (Italia), som vi lengter etter. God påske!

  1. Takk for påminnelsen! Det er alltid stas når dere lesere løfter frem gode, gamle oppskrifter. Skriver den opp på listen over oppskrifter som skal lages på nytt og få nytt bilde. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste