Det er ikke mye som slår en perfekt risotto. Risottoen har her fått selskap av spinat og frisk basilikum, og servert sammen med kyllingbryst av god kvalitet, som er svøpt med parmaskinke og basilikumblader. En skikkelig høydare. Noe å tenke på til helgen, kanskje?

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PARMAKYLLINGEN

4 kyllingbryst
4 skiver parmaskinke eller annen god spekeskinke
basilikumblader (eller salvie)
litt nykvernet sort pepper
hyssing eller tannpirkere
10-12 cherrytomater , delt i to

RISOTTO MED SPINAT

2 ss smør
2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 1⁄2 dl risottoris
1 dl hvitvin
8-10 dl varm kylling- eller grønnsakkraft (ca.)
50 g parmesan , finrevet
1–2 ss god olivenolje
1–2 ss smør
litt sitronsaft
salt og pepper
200 g spinat (ca.)
basilikum , hakket

SLIK GJØR DU

 

PARMAKYLLING OG TOMATER: Krydre kyllingen med litt nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt (trolig ikke nødvendig hvis skinken er salt). Fordel noen basilikumblader oppå en skinkeskive og legg kyllingen oppå. Kle kyllingen med skinken og surr en hyssing rundt (eller fest den med tannstikkere uten smak). Stek kyllingen raskt på alle sider i litt smør og legg den deretter i et ildfast fat sammen med tomatene. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingbrystet. Stekes ved ca. 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingen har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og den vil da ha en kjernetemperatur på ca. 69 grader, som er perfekt etter min smak. La gjerne tomatene steke videre mens kyllingen hviler.

SPINATRISOTTO: Fres sjalottløk og hvitløk i smør i en vid gryte, til løken er blank og myk. Tilsett risen og la den surre med til riskornene blir blanke. Tilsett hvitvinen og la det surre videre til vinen er kokt nesten inn. Spe på med litt av kraften i flere omganger, og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. Risen skal nå være al dente, dvs. at det skal være litt tyggemotstand i den.

Parmakylling med risotto

La risottoen hvile ca.
 ett minutt, før du tilsetter revet parmesan, smør og litt av din beste olivenolje. Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt smør eller olje, til den så vidt faller sammen. Tilsett spinat og basilikum helt til slutt, og rør det hele forsiktig sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server risottoen sammen med parmakyllingen (husk å fjerne hyssingen!) med tomatene som tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne var kjempegod. Jeg bruker alltid mye mer kraft enn anvist på oppskrifter for risotto, selv om resultatet blir bra til slutt. Lurer litt på hvorfor jeg bruker så mye…?

  1. Og jeg benytter ofte mindre kraft enn hva som står i andre oppskrifter. Kan det ha noe med type risottoris å gjøre, kanskje? Eller kan det være at du foretrekker å koke risen din lengre (eller foretrekker du den al dente du også)? Uansett tenker jeg at det ikke gjør så mye, så lenge du følger «prinsippene» ved tilberedning av risotto og sper til risottoen har den konsistensen du foretrekker. 🙂

 2. Hei,

  Har du risotto i kenwood cooking chefen eller bruker du bare gryte? Jeg prøvde meg med å lage i Kenwood engang men syns resultat ble bedre i gryte.

 3. Laget dette til middag i går da vi fikk besøk av onkel og tante til mannen min. De er ganske så matinteresserte så skuldrene satt litt høyt. Men det ble definitivt en suksess! Kjempegodt!
  Nå gelder jeg meg til å spise restene til lunsj i dag 🙂

 4. Ser nydelig ut! Men hvor lang tid tar retten ca å lage? Bør man sette inn kyllingen først og så lage risotto eller omvendt?

 5. Dette er blitt en favoritt her i huset, føler meg skikkelig proff når dette serveres☺️

  1. Steketiden vil blant annet være avhengig av hvor stor fileten er og hvor lenge du forsteker den. Jeg vil imidlertid anslå at steketiden er ca. 15 minutter. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste