PANNESTEKT TORSK MED VALNØTTVINAIGRETTE

I dag vil jeg dele en ny torskerett med dere, hvor torsken har fått selskap av en smakfull vinaigrette med blant annet valnøtter og tomater. Deilige smaker og litt "crunch", som kler den nøytrale fisken veldig bra! Som tilbehør serverte jeg spinat og ovnsstekte poteter. Prøv du også da vel! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4
Annonse

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

700 g torskeloin eller torskefilet, i 4 porsjonsstykker (ca.)
salt
smør

STEKTE POTETBÅTER

8-12 små poteter , i båter
olivenolje
salt

VALNØTTVINAIGRETTE MED TOMATER

2 ss valnøtter , grovt hakket
2 soltørkede tomater , i små terninger
2-3 cherrytomater , i små terninger
3/4 dl olivenolje , extra virgin (ca.)
1 ss god balsamicoeddik (ca.)
salt og pepper
1-2 ss finhakket gressløk

SPINAT OG RØDLØK

200 g frisk spinat , renset og skylt (ca.)
1-2 rødløk , i båter
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Pannestekt torsk med valnøttvinaigrette

Sett stekovnen på 225 grader (over- og undervarme). Skrell potetene og del dem opp i jevnstore båter. Fordel potetene på et bakepapirkledd stekebrett, ringle over litt olivenolje og krydre med litt salt (gjerne maldonsalt, hvis du har). Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til potetene er møre og gylne.

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt vanlig salt/maldonsalt. Stek torsken i smør med “skinnsiden” ned, i ca. 6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt. Bruk en spiseskje og drypp litt av smøret over fisken mens den steker.  Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg.

Bland sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak til underveis. Vinaigretten kan serveres kald eller varm. Tilsett finhakket gressløk rett før servering.

Fres rødløken og de halve hvitløkfeddene i litt olje i en stekepanne med høye kanter, til løken er blank og myk. Rett før servering tilsettes spinaten, og la den surre med til den så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne torsken oppå en “spinatseng”, fordel potetene rundt og drypp valnøttvinaigretten over. Nytes umiddelbart.

Pannestekt torsk med valnøttvinaigrette

Alle torskerettene på bloggen finner du samlet HER.

Velbekomme!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Dette var vanvittig godt! Hadde det til middag i dag og når ein får kommentar som “steik kor godt det var” då veit ein at maten er god:) Bytta ut spinaten med brokkoli som eg forvella og steikte litt i lag med løken. Takk for nok ei nydelig oppskrift!

  2. Utrolig godt. Hadde ikke gressløk og brukte frisk koriander i valnøttsvinagretten istedet. Det kan anbefales. Takk for herlig oppskrift!

  3. Dette var rett og slett festmat! Hadde ikke spinat, men lagde ertepure av frossenerter. Kanongodt! Og rødt i glasset. Fortsatt god lørdagskveld 🙂

  4. Fantastisk rett. Det var bare godlyder rundt bordet. Tror jammen jeg vil prøve den neste gang vi har jentekveld også.

    Takk for at du delte den med oss 🙂

  5. Denne retten sto på vår meny i dag. Dette var utrolig velsmakende. Til og med min datters meget kresne venninne forsynte seg to ganger, og hadde jeg hatt mer hadde hun spis det også! Hun hadde for øvrig ikke spis spinat før og valnøttvinaigretten var helt ukjent terreng. Takk for nok et vellykket måltid.

  6. Hei 🙂 Vi lagde denne kjempegode retten på vår gourmekveld fredag . Knallgod 🙂 Vi er 6 damer som møtes ca 6 ganger i året og lager mat sammen. Vi har hatt goumet klubb i 10 år og lager masse god mat og koser oss sammen 🙂 Vi bruker ofte oppskrifter fra din blogg . Takk for mange gode tips

  7. Dette er første gang jeg har lagd noe fra bloggen som ikke smakte bra. Altfor mye olivensmak.. Fulgte oppskriften til punkt og prikke.. Mulig det var altfor sterk smak på oljen, men det ble ikke bra…:(

  8. Hei Trine.
    Takk for sist. I dag ble det ikke italiensk til middag, men pannestekt torsk. Og den var kjempegod, så denne blir nok laget flere ganger. 🙂

    1. Så utrolig hyggelig å høre! Lykke til videre på kjøkkenet, og håper du fortsatt finner inspirasjon på matbloggen! 🙂

  9. Hel
    Gjester på trineinspirert meny idag: Crostini med gorgonzola, parmaskinke og stæsj hentet fra boka s 24 til forrett, hovedrett var pannestekt torsk med valnøttvinaigrette fra bloggen og dessert ble brownies med bringebærbomber, også fra bloggen. Veldig vellykket!

  10. Denne retten sto på menyen i dag. Jeg byttet ut torsken med kveite siden det var det jeg hadde og resultatet ble knallbra. Skal absolutt servere denne fiskeretten igjen.?

  11. Helt Nydelig , og ny fiskefavoritt hos oss !!! 🙂
    Jeg vil bare tilføye at jeg leste en oppskrift på stekte poteter jeg gjerne vil gi videre ;
    Skrell potetene, del dem i båter, og kok dem 4-5 minutter i vann med en teskje natron –
    Hell av vannet, og stek dem i ovnen slik du beskriver etterpå , med olivenolje og salt .
    Potetene blir så deilig gylne og sprø utenpå, og myke inni , på denne måten 🙂

  12. Hei!
    Retten høres nydelig ut! Jeg har så lyst til å prøve, men har er familiemedlem med nøtteallergi. Finnes det noe man kan bruke i stedet? Frø, eller noe?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.