I dag kan jeg friste med en skikkelig god og sommerlig godbit, nemlig deilig laks med sprø stekeskorpe og som flaker seg bare du setter øynene litt bestemt på den. Fisken får følge av en deilig tomatsalat med koriander og gode smaker, og som du kan lage så spicy som du selv vil. Som tilbehør serverte jeg aspargesbønner og bulgur, men det kan fint byttes ut med annet tilbehør om du har andre preferanser. Til ca. fire porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Pannestekt laks

600-800 g laksefilet , i porsjonsstykker
salt og pepper
smør eller olje til steking

Spicy tomatsalat

250 g cherrytomater , gjerne ulike farger (ca.)
3-4 vårløk , i biter
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
4 ss god olivenolje
1/2-1 lime , saften
salt og pepper
1 neve frisk koriander , hakket

Tilbehør

aspargesbønner , brekkbønner eller asparges
4 porsjoner bulgur eller annet tilbehør, tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

 

 

Skjær opp grønnsakene som angitt over, og ha dem i en liten bolle. Drypp over en god olivenolje og smak til med limesaft, salt og pepper.

Spicy tomatsalat

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt smør eller nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Alternativt kan du grille den på grillen eller steke den i en grillpanne. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Kok tilbehøret etter anvisningen på pakken. Kok aspargesbønner/brekkbønner/asparges til de er passe mør (ca. 2 minutter), hell av vannet og ha i ca. 1 ss smør eller god olivenolje.

Server laksen sammen med tomatsalaten og ønsket tilbehør. Drypp gjerne litt av den gode dressingen over fisken, og nyt det umiddelbart.

Pannestekt laks med spicy tomatsalat

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne hadde vi til middag i dag. Siden vi er 2 i familien med cøliaki, serverte vi glutenfri couscos til (laget av mais). Det smakte nydelig med kokte asparges til, samt rømme/kesamblanding med hakka friske urter.

  2. Dette er blitt den nye fiskefavoritten i huset – både for store og små! 🙂
    Pleier å servere den med pasta og tomatpesto. Fantastisk godt!

  3. Hørte deg på radioen idag. Har laget laks til middag idag som var kjempegod:) Dine oppskrifter blir nok brukt flere ganger.

Leave a Reply to Camilla Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste