Har du lyst på en kjapp, enkel og god dessert? Ja, da bør du teste ut denne panna cottaen som er smaksatt med sjokolade og espresso, en kombinasjon som alltid slår an! Desserten er kjapp og enkel å lage, men trenger noen timer i kjøleskapet før den er klar for servering. Desserten er ypperlig å servere i små eller store sammenkomster.

Ingredienser

3 dl kremfløte
1 dl H-melk
30 ml espresso eller sterk kaffe
2 ss brunt sukker
2 plater gelatin
100 g mørk sjokolade , finhakket
eventuelt bringebær til dekor

SLIK GJØR DU

Legg gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann, i ca. 10 minutter. Hakk opp sjokoladen i jevnstore biter og ha den i en medium stor bolle.

Ha melk, espresso, sukker og ca. halvparten av fløten i en kjele. Varm opp fløteblandingen til kokepunktet og sett til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i fløteblandingen, til de er helt oppløst. La fløteblandingen stå å avkjøles noen minutter, og sil den deretter over sjokoladen og rør til sjokoladen er helt oppløst. Pass på at fløteblandingen ikke er for varm, for da kan sjokoladen “korne” seg. Du skal nå ha en jevn sjokoladeblanding, og bruk gjerne en stavmikser eller lignende dersom du ikke får rørt det jevnt for hånd. Tilsett resten av fløten og rør godt sammen. Fordel blandingen i 4 glass og sett til avkjøling i minst 4 timer, men gjerne over natten. Panna cottaen kan gjerne lages et par dager før den skal serveres.

Server panna cottaen med friske bringebær, litt revet sjokolade eller annet tilbehør etter ønske. Nytes med en kopp god kaffe eller espresso.

Panna cotta kan varieres i det uendelige, prøv gjerne også panna cotta med appelsinsaus, panna cotta med jordbær og myntepesto, panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær eller panna cotta med pasjonsfrukt og jordbær.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det er syltetøyglass som jeg har kjøpt på Rafens eller Traktøren for flere år siden. Tror ikke de er i salg lengre, dessverre.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste