Lesere av bloggen min har nok observert at jeg er en ivrig tilhenger av desserter, og da fortrinnsvis desserter med frukt og/eller bær som hovedingrediens. I sommerhalvåret benytter jeg enhver anledning til å servere norske jordbær. Sesongen er for kort til å ikke nyte den til fulle. Med god samvittighet! Selv er jeg ikke så begeistret for den tradisjonelle fløteskvetten på jordbærene, men gi meg et par timer og en vaniljestang så lager jeg gjerne en panna cotta. Jordbærene får her følge av lime, en herlig kombinasjon! Dette er fort gjort og er ypperlig gjestemat i og med at den kan tilberedes i god tid på forhånd, og det tar like lang tid å tilberede til 20 som til 2.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Panna cotta

4 dl kremfløte
1 vaniljestang
ca 2 ss sukker
1,5 plater gelatin

Limemarinerte jordbær

½-1 kurv jordbær, i biter
Skall av 1 lime (kun det grønne)
1-3 ss sukker
sitronmelisse eller mynte, hvis du har

SLIK GJØR DU

Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene, vaniljestangen og sukkeret oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på at fløteblandingen ikke koker. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10 minutter. Fjern vaniljestangen og varm opp uten at det koker. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de godt inn i fløteblandingen.

Ha fløteblandingen i 4 porsjonsformer eller lave melkeglass, og avkjøl. Sett de avkjølte formene i kjøleskapet i minst 3-4 timer, men gjerne over natten.

Vask limen godt, tørk med kjøkkenpapir og riv skallet fint med et cesterjern eller lignende. Bland limeskall og sukker godt sammen. Tilsett jordbærene og rør forsiktig slik at sukkeret fordeler seg rundt bærene. La det stå å marinere i limesukkeret i ca 30-60 minutter.

Ta gjerne panna cottaen ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres, slik at de gode smakene får satt seg. Rett før servering fordeler du jordbærene oppi glassene med panna cotta, pynt gjerne med sitronmelisse eller mynte, og server umiddelbart! Enkelt og greit, og veldig godt!

Som et alternativ til anretning kan panna cottaen også hvelves på en tallerken, og de limemarinerte jordbærene fordeles rundt.

Enjoy!

(Oppskriften er også publisert i Aftenposten 25. juni 2011 og HER.)

Skriv ut

Min Handleliste