Da jeg var på matreise til Piemonte tidligere i høst (mer om matreisen kommer senere) var vi på matkurs med den italienske kokken Duilio. Han demonstrerte blant annet hvordan man lager panna cotta med "kakikrem". Kaki, eller persimon som vi kaller det her hjemme, er et slags bær som har likhetstrekk med sharonfrukt. Persimon har ingen kjerne eller store steiner, og kan spises i sin helhet. Fruktkjøttet er søtt og saftig, og for eksempel godt egnet til mos og marmelader. Du kan lese mer om persimon her. En spennende, ny smak til panna cottaen, som jeg gjerne deler med dere. Til 5-6 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

PANNA COTTA

3 dl melk
3 dl fløte
1-2 ss honning (eller sukker)
3 plater gelatin

PERSIMONKREM

2 kaki (persimmon)
1-2 ss sukker
1/2 sitron , saften (ca.)

SLIK GJØR DU

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minuter. Gi melken et forsiktig oppkok og tilsett honning eller sukker. Når sukkeret/honningen er helt oppløst tar du kjelen av kokeplaten. Klem alt vannet ut av gelatinplatene og rører dem inn i melkeblandingen. Tilsett deretter fløten og rør det hele godt sammen. Fordel blandingen i porsjonsglass og la dem avkjøles litt på benken, før du setter dem i kjøleskapet til de har stivnet, etter ca. 3-4 timer.

2014-11 Panna cotta de cachi

Vask frukten, skjær bort stilken, del opp i grove biter og kjør den til en glatt masse i en blender eller lignende. Smak til med sitronsaft og sukker, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Hell puréen over panna cottaen, og server den umiddelbart. Både panna cotta og persimonkremen kan lages dagen før og oppbevares tildekket i kjøleskapet før servering.

Buon appetito!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Gleder meg til å lage denne desserten i helgen:) Takk for denne!
  Og så ser jeg frem mot desember her på bloggen, mange fristelser på Instagram ser jeg <3

  God helg Trine!

  Hilsen Kristin

 2. Hei!
  Gleder meg til å lage denne desserten i helgen:) Takk for denne!
  Og så ser jeg frem mot desember her på bloggen, mange fristelser på Instagram ser jeg <3

  God helg Trine!!
  Hilsen Kristin

 3. Hei!

  Har du tips tip en julevariasjon? Kan jeg bruke multer på toppen f.eks.?

  Riktig god førjulstid Trine,
  Hanne

  1. Jeg hadde molter som lå i Lakka ( moltelikør) over natten, pluss at jeg kokte opp litt multer med sukker og 3 plater gelatin. Hadde bærene over og helte multe gelen over til slutt. Sett kaldt i ca 2 timer. Smakte nydelig var alle tilbakemeldingen 🙂

 4. Hei. Først og fremst må jeg takke for en veldig inspirerende blogg. Så til spørsmålet. jeg laget denne oppskriften i julen, men både jeg og gjestene syns den kun smakte melk. Er det ikke slik at en panna cotta er laget på fløte og vanilje? Jeg ser av alle de andre oppskriftene på panna cotta at du har med vanilje. Mangler det med vilje eller har du bare glemt å føre det opp? Beste hilsen, Kristine

 5. Hei, Trine <3
  Tusen takk for spennende matblogg.
  Min søster og jeg var i butikken i dag. Jeg skulle ha Sharon/ Persimon, men på plakaten stod det Kaki (Cachi).
  Min søster har jobbet i en stor matvarekjede i mange år og kjenner Sharon godt. Hun hadde aldri hørt navnet Kaki eller Cachi før.
  Gleder meg til å prøve oppskriften på panna cotta med Sharon.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste