Da vi hadde gode venner på fireretters middag for noen uker siden, serverte vi ovnsbakte fiken og italienske oster. Det slår alltid an, og så gjør det seg nesten helt selv. Som mellomrett (eller dessert) til 6 trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Ovnsbakte fiken

6 fiken , delt i to på langs
flytende honning

Ost og tilbehør

2-3 sorter ost , i skiver
Valnøtter
akasiehonning
solbærsyltetøy med timian (ferdigkjøpt)
kjeks , feks disse

SLIK GJØR DU

Del fikenene på langs og legg dem med snittflaten opp på et bakepapirkledt stekebrett. Drypp over flytende honning og stek ved 180 grader i 15-25 minutter, til fikenene er møre. Serveres lunkne.

Jeg serverte fikenene sammen med italienske oster som Taleggio og Gorgonzola. Får du tak i den norske, prisbelønte blåmuggosten Kraftkar bør du satse på det! Som ilbehør hadde jeg valnøtter blandet med akasiehonning og en klatt solbærsyltetøy med timian.

Serveres med kjeks – og en god portvin.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Åh, så lekkert! Gleder meg til å prøve.
  For tiden har jeg helt dilla på hjemmebakte rundstykker med gorgonzola, pære og pepper. For en fantastisk kombinasjon!!

   1. Det var selvfølgelig oppskriften du refererer til, som jeg siktet til når jeg berømmet kombinasjonen 🙂 Jeg hadde jo aldri kommet på denne ideen selv 😉

 2. Du vet sikkert en ting som jeg har lurt på lenge – skal skallet på ovnsbakte fiken spises (feks i din rett)?

 3. Nam!
  Ost er alltid riktig. Men er det riktig eller galt og IKKE spise skallet på fiken?

 4. Hei Trine.
  Dette er sikkert et dumt spm, men jeg lurer på hva slags bestikk som brukes til denne retten? Litt greit at bordet er rett dekket….
  Fantastisk blogg du har ;-)))

  1. Jeg er nok ikke den rette å spørre hva som er rett og galt ift borddekking, men jeg benytter kniv til osten og en teskje til fiken, valnøtter mv.

  1. Har ikke et konkret tips til denne retten. Til denne retten fikk vi anbefalt sherry på polet, men jeg synes ikke det matchet så godt som portvin, så da ble det ikke noe vintips denne gangen. Anbefaler deg å spørre på polet, da får du (som regel) gode råd – tilpasset din smak.

 5. Fikon bara älskar jag! Jag gör också en variant med fikon och ost – gratinerar fikonen med chèvre och serverar med prosciutto och färsk basilika, med ringlad olivolja över. Receptet kommer från min stora favorit – Jamie Oliver. Matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste