Torsk er en fantastisk råvare, og har denne gangen har fått italiensk følge i form av en deilig risotto med spinat, erter og basilikum, samt ovnsbakte tomater. Prøv den du også!

Ingredienser

OVNSBAKT TORSK OG TOMATER

600 g torskeloin
salt og pepper
olivenolje litt
12 cherrytomater (ca.)

RISOTTO MED SPINAT OG ERTER

2 ss smør
2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 1⁄2 dl risottoris
1 dl hvitvin
8 dl kyllingkraft varm (ca.)
50 g parmesan , finrevet
1–2 ss god olivenolje
1–2 ss smør litt sitronsaft
salt og pepper
200 g spinat (ca.)
100 g grønne erter (ca.)
basilikum , hakket

SLIK GJØR DU

Del torsken i 4 porsjonstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Ha tomatene i et smurt ildfast fat og stek dem ved 160 grader i 10 minutter.

Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med pepper og litt mer salt. Legg torskestykkene sammen med tomatene (som har stekt i ca 10 minutter) og stek midt i ovnen ved ca. 160 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til torsken er ferdigstekt og så vidt «flaker» seg. Ta formen ut av ovnen og la fisk og tomater hvile under aluminiumsfolie i 2-3 minutter.

Fres sjalottløk og hvitløk i smør i en vid gryte, til løken er blank og myk. Tilsett risen og la den surre med til riskornene er blanke. Tilsett hvitvinen og la det surre videre til vinen er kokt nesten inn. Spe på med litt av kraften i flere omganger, og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. Risen skal nå være al dente (etter ca. 20-25 minutter), dvs. at det skal være litt tyggemotstand i den. Tilsett ertene og vend dem forsiktig inn. La risottoen hvile ca.
 ett minutt, før du tilsetter revet parmesan, smør og litt av din beste olivenolje. Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt smør eller olje, til den så vidt faller sammen. Tilsett spinat og basilikum helt til slutt, og rør det hele forsiktig sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Ovnsbakt torskeloin med tomater og risotto

Anrett risottoen på varme tallerkner og legg torsken oppå. Fordel tomatene over og gi retten en dryss med friske basilikumblader. Serveres og nytes umiddelbart. (Sprøstekt parmaskinke smaker også godt som tilbehør til denne retten.)

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine,

    følger daglig med på bloggen din.
    Jeg har tidligere spurt deg om noe, men ikke fått noe svar. Jeg spør igjen, hvor kjøper du usaltet nacho chips og hvilken butikk?

    Takk for fine oppskrifter!

    1. Du får kjøpt Norway Seafoods torskeloin hos Rema (noe som også står innledningsvis i oppskriften). 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste