På menyen i dag står deilig ovnsbakt torskeloin med smakfull salsa og pastinakkpurè til. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

OVNSBAKT TORSKELOIN

600 g torskeloin
salt og pepper
olivenolje litt,

CHORIZOSALSA MED GRANATEPLE

200 g chorizopølse (ca.), i små terninger
1 dl olivenolje (ca.)
1/4 - 1/2 rød chili , finhakket
sitronsaft litt
1/2 granateple , frøene
gressløk , finhakket

PASTINAKKPURÈ

350 g pastinakk (ca.), i biter
350 g poteter (ca.), i biter
2 ss smør
2 ss creme fraiche (ca.)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

 

Ovnsbakt torskeloin med smakfull salsa og persillerotpure

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter.

Skrell og skyll pastinakk og poteter, og del opp i jevnstore biter. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre, etter 20-25 minutter. Mos grønnsakene med stavmikser eller stapper, og smak til med smør, creme fraiche (kan eventuelt erstattes med rømme, fløte eller melk), salt og pepper. Hold purèen varm.

Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med pepper og litt mer salt. Legg torskestykkene i et smurt ildfast fat og stek den midt i ovnen ved ca. 160 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til torsken er ferdigstekt og så vidt “flaker” seg. Ta formen ut av ovnen og la fisken hvile under aluminiumsfolie i 2-3 minutter.

Ovnsbakt torskeloin med smakfull salsa og persillerotpure

Stek chorizoen i tørr stekepanne på middels varme, til den avgir litt paprikafett. Tilsett olivenolje og finhakket chili og la det surre med uten at chilien blir brent. Rett før servering tilsettes granateplekjerner. Smak til med litt sitronsaft.

Server torsken sammen med pastinakkpurèen, og topp det hele med salsaen. Gi retten et gryss av finhakket gressløk – og server umiddelbart, gjerne med aspargesbønner eller kokte gulrøtter som tilbehør.

Ovnsbakt torskeloin med smakfull salsa og persillerotpure

Ønsker du inspirasjon til andre torskeoppskrifter kan du ta en titt HER.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine.
  Hadde torskeloin til middag i går,
  med inspirasjon av dine oppskrifter.
  Brukte vårløk,soltørkede tomater,pinjekjerner og
  litt paprika.
  Det ble aldeles nydelig godt.
  Takk for alle gode oppskrifter som du legger ut.
  Det varmer spesielt et nordnorsk hjerte. (SPES. FISK)
  Ha en fin dag.:)

 2. Denne torskeretten var en vinner, utrolig god! Jeg fikk ikke tak i pastinakk, så det ble blomkålpuré istedetfor, noe som smakte godt til. I grunn bra, da ser jeg frem til å lage den igjen, da med pastinakk 🙂

 3. Fantastisk god! Granateplene og chorizoen ble en nydelig smakssamnensetning til fløyelsmyk pastinakk og torsk! Dette blir en vinner i vår familie! Tusen takk!

 4. Da er middagen akkurat fortært og det smakte! Kjempegodt! Tomme tallerkener hos både små og store :-). Takk!!

 5. Hei.

  Flott oppskrift. Har laget mange av de flotte og varierte oppskriftene du har på bloggen din. Har fulgt deg i flere år, og du lager veldig mye god mat, og varrierer mye:-) men må vel si at nå synes jeg det begynner og bli vel mye produktplassering. Torskeloin fra Norwegian seafood, kjøpt på rema 1000. Lykke til, jeg takker for følget:-)

  1. Så leit å høre at du opplever det slik. Før du eventuelt takker for deg vil jeg gjerne få opplyse deg om at det vil være helt umulig for meg å drive denne bloggen og tilby den gratis til de 30 000 som er innom bloggen hver eneste dag, uten inntekter. For det første er utgiftene knyttet til å kunne tilby og vedlikeholde en stabil bloggplattform nå blitt så høye at jeg ikke lengre kan drifte den via privatøkonomien. Videre har jeg i flere år benyttet mesteparten av min fritid på bloggen, og det kunne ikke fortsette. Jeg har nylig gått ut i 100% permisjon fra juristjobben min for blant annet å få tid til å la kreativiteten blomstre for å kunne fortsette å oppdatere bloggen. Dette ville ikke ha vært mulig for meg uten inntekter knyttet bloggen. Alternativet mitt var å trappe ned på/slutte med bloggingen, for det ligger mye mere jobb og utgifter bak en slik blogg (og det som følger med) enn dere lesere ser.

   Alle sponsede innlegg merkes etter markedsføringsloven, slik at du som leser skal kunne skille redaksjonelt og sponset innhold. Jeg er for øvrig veldig restriktiv ift hvem jeg inngår avtaler med og ønsker kun å promotere varer og tjenester knyttet til mat og drikke, og som er av bra kvalitet.

 6. Hei!
  Denne retten ser knallgod ut.
  Jeg har sellerirot liggende i kjøleskapet. Vil det bli like smakfullt om jeg lager mos av den? 🙂

  1. Ja, selleri er veldig godt egnet til mos, og du finner mange oppskrifter med det her på bloggen.

 7. Tusen takk for nok en fantastisk rett 🙂 Ny favoritt her i huset. Gleder meg til å servere til venner og familie også.

 8. Hei – jeg tror det blir din oppskrift til dameselskap på fredag! Men har du et vegetaralternativ til chorizo i salsaen? (Lurer på hva som kan balanasere det fete og salte på samme måte..) beste hilsen Kine

 9. Har laget denne retten flere ganger , med like stor lykke hver gang . I mangel av pastinakk en av gangene brukte eg søtpotet. Det var virkelig godt , for ikke å snakke om den fine fargen stappen fikk . Anbefales .

 10. Jeg brukte denne retten som inspirasjon da jeg laget middagen i dag: Torskeloins, bacon i stedet for chorizo og pastinakkpure av potet og pastinakk, potetvann/gulrotvann, margarin, litt baconfett og oatly (vegetabilsk matlagningsgrædde) i stedet for creme fraiche. Det ble veldig godt!
  Takk skal du ha for bloggen din!

 11. Fordi vi spiser for lite fisk har jeg, i det siste, gjort søndager til fiskedag. Fra barnsben av er jeg vant til at mandag, det er fiskedag! Men med så mange smaksgode oppskrifter som du har, så går det an å snu på dagene. Til og med datter 16 år synes at fisk er ok når jeg følger dine oppskrifter! Tusen takk for deilige og enkle tips!!! NAM

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste