Først og fremst vil jeg takke for utrolig mange hyggelige eposter og tilbakemeldinger som jeg mottar daglig! Det er utrolig inspirerende og motiverende! Det er i dag 4 år siden jeg postet mitt første blogginnlegg. Hurra for bloggens 4 års dag! ;)
Ukens fiskerett er en rask, enkel og velsmakende torskerett. Jeg er utrolig glad i torsk og synes det er spennende å variere med tilbehør og ulike smaker. Hva jeg benytter vil selvsagt være avhengig av hva jeg har tilgjengelig i skuffer og skap; jeg har nemlig ikke alltid oppskrift og nødvendige ingredienser klar på forhånd, bare av og til. Tomat og oliven har jeg stort sett alltid på lur, og ender ofte i mine gryter, slik som i denne retten. Torsken smøres med en smakfull topping, før den bakes i ovnen. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Fisken

500 g torskefilet (ca.)
salt og pepper

Toppingen

8 sorte oliven finhakket
3-4 soltørkede tomater finhakket
4 ss parmesan (ca.) revet
basilikum noen blader, finhakket
olivenolje

Tomatsausen

1 rødløk i tynne båter
1/2 kinesisk hvitløk finhakket
1/4 rød chili finhakket
1/2 squash i biter
1/2 rød paprika i biter
1 boks hermetiske cherrytomater
sitron litt presset
1 neve sorte oliven
salt og pepper
friske krydderurter
Pasta eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Fres løk, chili, paprika og squash i litt olje på middels varme til løken blir blank og myk. Tilsett hermetiske cherrytomater og smak til med krydder. Ha tomatsausen over i et ildfast fat.

Del torsken opp i passende biter og krydre med salt og pepper. Legg fiskebitene oppi tomatsausen. Bland sammen soltørket tomat, oliven, parmesan og krydderurter og tilsett litt olivenolje. Fordel blandingen oppå fiskestykkene.

Stekes ved 200-225 grader i ca 10 minutter, til fisken er ferdig og såvidt faller fra hverandre.

Torsken serverers sammen med pasta eller annet ønsket tilbehør.

Mmmmmm….

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. HeiTakk for en utrolig flott blogg. De flotte bildene dine gjør at jeg får lyst til å prøve nesten alle oppskriftene dine. Ha en flott dag.

 2. Hei Trine! Bruker du fersk torsk i oppskriftene dine, eller bruker du fisk fra frysedisk? Isåfall hvilken type bruker du?

 3. Gratulerer med 4 års dagen. Dette er virkelig en matblogg som er innbydende og fristende. Bildene er superlekre og oppskriftene er helt topp. Jeg har prøvd mange av dine oppskrifter, men jeg må innrømme at jeg ikke følger dem til punkt og prikke. Har så vanskelig for å følge en oppskrift slavisk, må alltid gjøre min egen vri. Denne fiskeretten får tennene til å løpe i vann. Tusen takk for alle fine oppskrifter. Jeg håper du fortsetter i mange år fremover.

 4. Gratulerer med 4 års dagen! Elsker bloggen din. Masse smakfulle og folkelige (lett å gjenta) oppskrifter. Ikke bare kaker og brød som andre blogger gjerne spesialiserer seg på. Takk også for denne oppskriften.Laget den i går – supergodt!

 5. Du har veldig inspirerende matblogg. Synes det er flott at du har så mange torskeoppskrifter, det er nemlig der vi ofte kommer litt til kort her hjemme, å være oppfinnsomme på fiskefronten, da særlig med torsk. Da er det flott med oppskrifter som inspirerer.

 6. Dette ble vår lørdagsmiddag denne helga. Søndagsmiddagen ble helstekt kylling som du har en kjempegod oppskrift på. En Trinehelg, med andre ord 🙂

  Denne torskeretten har vi laget flere ganger, og det er vår favoritt. Den smaker godt både med poteter, ris og pasta. Vi har laget den både med fersk torsk og med frossen. Fersk er klart best, men frossen er også veldig godt. Nå er det tomt for frossen torsk i fryseren, så vi må ut å handle mer 🙂

 7. Takk for en deilig oppskrift. Er dårlig til å legge igjen kommentarer da jeg alltid tenker at jeg skal vente til oppskriften er utprøvd, men det er så lett å glemme.
  Denne retten har blitt en gjenganger og absolutt favoritt hos oss. Er helt enig med bydama i at det er flott med fiskeoppskrifter som inspirerer, og denne oppskriften er et strålende eksempel.

 8. Åh vad gott det låter! Jag älskar att laga fisk i ugn på det här viset. Jag kallar det medelhavsfisk, eftersom jag är född i Spanien. Där lagar man faktiskt bättre fisk än man kan tro – till och med i huvudstaden mitt i landet! Jag ska pröva ditt härliga recept! Med varma matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste