
One pot-middager er alltid populære. Her tilberedes nemlig alle ingrediensene i en og samme gryte, slik at alle de gode smakene i pastasausen også bidrar til å sette smak på pastaen. Som base i pastasausen har jeg brukt Mutti passata som er en ferdig silt tomatsaus laget av 99,5% tomater. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. Mutti passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i pastaretter.
Prøv den i denne smakfulle one pot-pastaen du også, med blant annet kjøttboller, squash og mozzarella. En kjapp og enkel middag som (nesten) lager seg selv på under en halvtime!
Ingredienser
PASTARETTEN
350 g | spagetti eller annen pasta |
300 g | salsiccia eller annen pølse |
1 flaske | Mutti passata (400 g) |
2-3 ss | Mutti tomatpuré |
2/3 | squash , grovt revet |
1 | rødløk , i små terninger |
4 fedd | hvitløk , finhakket |
3-4 | soltørkede tomater , i små biter |
3 ss | frisk basilikum , hakket eller 1 ts tørket basilikum |
1 ss | frisk timian , hakket eller ca. 1/2 ts tørket timian |
7 dl | kyllingkraft eller utblandet fond/buljong |
125 g | mozzarella , i biter (kan sløyfes) |
sukker | |
salt | |
pepper |
TILBEHØR
chiliflak | |
parmesan , revet | |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en gryte. Klem ut små kjøttboller av den rå pølsen og ha dem i gryta sammen med grønnsakene (eventuelt vent litt med dem, se tips nederst), tomatpuré og friske urter/krydder. Tilsett deretter passata og kyllingkraft og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter til pastaen er al dente (det vil si myk, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til slik at pastaen ikke setter seg fast i bunnen, og pass på at all pastaen er dekt av væske. Tilsett mozzarellaen, og smak til med sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer urter/krydder.
Servér pastaretten umiddelbart, med friske urter, revet parmesan, en klype chiliflak og godt brød som tilbehør.
TIPS
- Dersom du ønsker det kan du steke løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, før du tilsetter de øvrige grønnsakene og kraften. Kjøttbollene kan gjerne tilsettes etter at retten har putret i ca. 5 minutter.
- Salsiccia kan erstattes med annen smaksrik rå pølse, eller kokt pølse.
- Isteden for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen eller etter smak.
- Hva du har i gryteretten av kjøtt og grønnsaker kan varieres etter smak og hva du har tilgjengelig – den er et ypperlig utgangspunkt for å bruke opp grønnsaks- og kjøttrester.
- Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Mutti. Mutti passata får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Meny, Spar, Mega, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.
Hei, hva er forskjellen på passata og muttis «vanlige» knuste tomater?
Passataen er tynnere i konsistensen («fløyelsaktig») og kanskje litt søtere på smak.