ANNONSE - MUTTI

One pot-middager er alltid populære. Her tilberedes nemlig alle ingrediensene i en og samme gryte, slik at alle de gode smakene i pastasausen også bidrar til å sette smak på pastaen. Som base i pastasausen har jeg brukt Mutti passata som er en ferdig silt tomatsaus laget av 99,5% tomater. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. Mutti passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i pastaretter.

Prøv den i denne smakfulle one pot-pastaen du også, med blant annet kjøttboller, squash og mozzarella. En kjapp og enkel middag som (nesten) lager seg selv på under en halvtime!

Annonse

Ingredienser

PASTARETTEN

350 g spagetti eller annen pasta
300 g salsiccia eller annen pølse
1 flaske Mutti passata (400 g)
2-3 ss Mutti tomatpuré
2/3 squash , grovt revet
1 rødløk , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
3-4 soltørkede tomater , i små biter
3 ss frisk basilikum , hakket eller 1 ts tørket basilikum
1 ss frisk timian , hakket eller ca. 1/2 ts tørket timian
7 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
125 g mozzarella , i biter (kan sløyfes)
sukker
salt
pepper

TILBEHØR

chiliflak
parmesan , revet
godt brød

SLIK GJØR DU

One pot-pasta med kjøttboller og squash

Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en gryte. Klem ut små kjøttboller av den rå pølsen og ha dem i gryta sammen med grønnsakene (eventuelt vent litt med dem, se tips nederst), pasta, tomatpuré og friske urter/krydder. Tilsett deretter passata og kyllingkraft og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter til pastaen er al dente (det vil si myk, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til slik at pastaen ikke setter seg fast i bunnen, og pass på at all pastaen er dekt av væske. Tilsett mozzarellaen, og smak til med sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer urter/krydder.

Servér pastaretten umiddelbart, med friske urter, revet parmesan, en klype chiliflak og godt brød som tilbehør.

One pot-pasta med kjøttboller og squash

TIPS

  • Dersom du ønsker det kan du steke løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, før du tilsetter de øvrige grønnsakene og kraften. Kjøttbollene kan gjerne tilsettes etter at retten har putret i ca. 5 minutter.
  • Salsiccia kan erstattes med annen smaksrik rå pølse, eller kokt pølse.
  • Isteden for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen eller etter smak.
  • Hva du har i gryteretten av kjøtt og grønnsaker kan varieres etter smak og hva du har tilgjengelig – den er et ypperlig utgangspunkt for å bruke opp grønnsaks- og kjøttrester.
  • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

One pot-pasta med kjøttboller og squash

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Mutti. Mutti passata får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Meny, Spar, Mega, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.