I helgen så stilte jeg følgende spørsmål på Instagram Stories "Hva savner du, eller ønsker mer av, på Trines matblogg?" Jeg fikk mer enn 250 svar, og mange av disse ønsket oppskrifter på "one pot" og andre kjappe og enkle middagsretter for travle dager. Her kommer derfor en enkel one pot-rett, som er ferdig på ca. 20 minutter dersom du er litt rask på labben (eller får hjelp til å skjære opp ingrediensene). I gryta har du blant annet pasta, chorizo, tomater, kraft, løk og urter, koker opp, lar det småkoke i ca. 15 minutter - før du setter gryta på bordet. Kjapp, enkel og veldig god rustikk mat - dermed basta!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g tagliatelle eller annen pasta
400 g hermetiske tomater , hakkede
200 g cherrytomater , delt i to
200 g chorizo , i biter
3 sjalottløk , i terninger
4 fedd hvitløk , i tynne skiver
7 1/2 dl kyllingkraft eller utblandet fond
1 neve basilikum , grovt hakket
1-2 klyper chiliflak , smak til
salt og pepper , smak til
parmesan , til servering

SLIK GJØR DU

Skjær opp chorizo og grønnsaker som angitt, og ha det oppi en liten gryte sammen med pasta, hermetiske tomater, kraft og basilikum. Gi det hele et oppkok og rør om av og til. La det stå å småkoke i ca. 15 minutter, til pastaen er al dente (det vil si ferdigkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand). Juster eventuelt med litt mer vann dersom det koker tørt.

Smak til med chiliflak (kan sløyfes), salt og pepper. Serveres umiddelbart, med litt revet parmesan, en god olivenolje og godt brød som tilbehør.

TIPS

 • Dersom du ønsker det kan du steke løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, før du tilsetter de øvrige ingrediensene.
 • Isteden for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen, eller etter smak.
 • Ønsker du å lage en vegetarisk rett kan du bytte ut kyllingkraften med for eksempel grønnsaksbuljong, og chorizoen kan byttes ut med linser.
 • Friske urter kan gjerne byttes ut med tørket basilikum og/eller oregano.
 • Tilsett eventuelt litt fløte for en litt rundere smak.
 • Varier ingrediensene etter smak og hva du har tilgjengelig, men pass på at ingrediensene har omtrent samme koketid. Chorizo kan for eksempel byttes ut med salsiccia eller annen pølse. Kylling og kjøttdeig er også godt egnet i slike gryteretter. Reker kan også benyttes, men bør først tilsettes rett før servering.
 • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Følg meg gjerne på Instagram også (@trinesmatblogg), hvor jeg blant annet deler «trinn-for-trinn»-bilder/videoer og litt om hva som skjer «behind the scenes», som for eksempel da jeg laget og fotograferte denne retten.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei. Hvordan er det å gjøre alt klart i gryten dagen før og la stå i kjøleskap til neste dag? Kan jo ev tilsette kraften også dagen etter?

 2. Kjempe god mat, og utrolig enkelt å lage. Neste gang lager jeg den nok med mindre pasta. Jeg tror 300 gram pasta holder.

 3. Vi har nettopp hatt dette til middag. Kommer garantert å lage det igjen, men syntes at pastaen ikke ble så al dente som jeg hadde håpet. Noen tips for det?

 4. Etter en lang handlelørdag med «harrytur» til Sverige er det ikke alltid man orker å lage ordentlig mat – men denne orket jeg, og den var kjempegod! Så da ble vi både gode og mette, og tilfredse med at drikke og snop til juleselskapene er i boks 🙂

 5. Helt fantastisk god Vi hadde pasta som bare skulle koke i 5-7 min,så da ventet vi med å ha i pastaen til det andre hadde kokt i 10 min ca. Så var den ferdig når pastaen var klar. Også hadde vi i kylling sammen med chorizo, veldig godt

 6. Hei, skal lage den i dag og jeg hadde lyst å ha kylling også. Må jeg bruke mer kyllingkraft?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste