Her kommer en ny "one pot", denne gangen med kjøttboller av italiensk salsiccia, tortellini fylt med spinat og ricotta, samt deilige grønnsaker - nydelige smaker sammen!

Siden det er ulik koketid på grønnsaker, kjøttboller og pasta kan ikke alt koke med fra begynnelsen av, men tilsettes etter noen minutters koketid.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

300 g salsiccia eller annen rå pølse
250 g tortellini med spinat og ricotta (el.)
1 rødløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
3 gulrøtter , i små terninger
200 g cherrytomater , delt i to
400 g hermetiske tomater , hakkede
2 ss tomatpuré
7 1/2 dl kyllingkraft (el.)
1/2 squash , i terninger
1/2-1 ts basilikum , tørket
1/2-1 ts oregano , tørket
2-3 klyper chiliflak
salt, pepper og sukker , smak til

SLIK GJØR DU

One pot med salsiccia og tortellini

Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en gryte. Tilsett deretter hermetiske tomater, tomatpuré, kyllingkraft og krydder, og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 10 minutter. Rør av og til.

Bruk salsiccia eller en annen smaksrik rå pølse. Klem ut små kjøttboller og ha dem i gryta sammen med grønnsakene. La det stå å småkoke (ikke «boblekoke») i ytterligere 5-10 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Smak til med sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer krydder og chiliflak.

Tilsett tortellini og vend forsiktig sammen. Sett på lokk og la det stå å trekke i 3-5 minutter, til pastaen er ferdig.

Servér retten umiddelbart, med frisk basilikum, revet parmesan og godt brød som tilbehør.

One pot med salsiccia og tortellini

TIPS

  • Dersom du ønsker det kan du steke løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, før du tilsetter de øvrige grønnsakene og kraften.
  • Isteden for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen, eller etter smak.
  • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Har du testet oppskriften? Jeg tror du vil få problemer med å få kokt ferdig tortellinien dersom du reduserer væskemengden slik du beskriver.

  1. Deilig smaksopplevelse og enkel å lage. Blir nok en gjenganger her i huset (Litt uforståelig at det står kategori `vanskelig’) Takk for nok en smaksfulle og veldig god rett.

    1. Så bra at den falt i smak! Denne hører slett ikke til i kategorien «vanskelig»! Har rettet opp nå – takk for at du sa ifra!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste