I dag har jeg gleden av å dele videoen hvor jeg lager kjøleskapsgrøt, eller "overnight oats" som det heter på "nynorsk". Enklere kan det knapt gjøres, for grøten røres nemlig kjapt sammen og trenger ikke å varmebehandles. Gjem den i kjøleskapet over natten, så er den fiks ferdig på morgenkvisten. Nyt den hjemme før du drar på jobb, på toget, på jobb – eller hvor du vil. Som du ser er dette enkelt og veldig kjapt gjort, og med denne grunnoppskriften i bakhodet kan du mikse og variere etter smak og behag, og hva du har tilgjengelig. Klikk deg inn på videoen via tipsikonet nedenfor.

Ingredienser

HAVREGRØTEN

2 1/2 dl havregryn (store)
2 dl melk
1-2 ts flytende honning eller sukker
1 dl yoghurt (naturell)
1/4 ts salt (smak til)

TOPPING

yoghurt (om nødvendig)
1 neve friske bær
2-3 ss krønsj (granola, hakkede nøtter, knust knekkebrød el.)

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til havregrøten i et glass med lokk eller i en liten bolle med lokk/plast. Rør godt sammen og sett det i kjøleskapet over natten (minst 5 timer). Oppskriften gir ca. 1 porsjon. Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift når du først er i gang, grøten er nemlig holdbar flere dager i kjøleskapet.

Rør litt i grøten før servering og tilsett eventuelt litt mer yoghurt dersom du ønsker en mykere konsistens på grøten din. Strø deretter «krønsjen» over, sammen med noen friske bær (hvis du har) – og nyyyyt!

VARIASJONSTIPS

  • Tilsett gjerne et grovt revet eple i grøten og smak til med litt kanel (se her), eller skjær opp annen frukt og dryss over grøten.
  • Bytt gjerne ut yoghurt naturell med gresk yoghurt eller en yoghurt med bær eller frukt.
  • Bytt gjerne ut melken med for eksempel mandelmelk, soyamelk eller kokosmelk.
  • Litt chiafrø, sesamfrø og/eller linfrø setter også god smak på grøten.
  • Alle grøtoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

For å bli oppdatert når det kommer nye filmer på TRINES MAT på YouTube anbefaler jeg deg å abonnere. Klikk deg inn HER og trykk «abonner». Det er selvsagt helt gratis. Jeg håper du liker filmene mine, og del dem gjerne med matglade venner! Hva ønsker du jeg skal lage neste gang?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Neida, du må ikke benytte yoghurt. Sjekk ut linkene under “variasjonstips”, der finner du flere andre oppskrifter uten yoghurt. Yoghurten kan ellers erstattes med melk, juice eller lignende. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste