Müslibar – ut på tur!

Da jeg var lita jente var vi på ski hver søndag det var snø i Bymarka. Det var nok ikke hver søndag, men det er sånn jeg husker det i alle fall. Ofte dro vi sammen med mormor og morfar, som var sprekere og morsommere enn besteforeldre flest, og det var alltid spennende å være med når de også var med. For eksempel når morfar, som var en habil hopper i sine yngre dager, arrangerte hopprenn for oss barna og også utfordret de voksne familiemedlemmene slik at både skitupper og ribbein knakk som tørr ved. Det er knapt en familiesammenkomst uten at disse historiene kommer frem.

Morfar hadde alltid noe spennende i anorakklommen. Små, gode drops, såkalte "superdrops", som gjorde at barna hentet frem uante krefter helt frem til neste motbakke. Da var det nytt påfyll og vi var igjen motivert til å hente frem litt til, gang etter gang, skitur etter skitur. Dagens oppskrift er ikke på superdrops, men velsmakende müslibarer som kanskje kan gi deg og dine turkamerater litt ekstra energi. Disse herlighetene er ikke bare øremerket for tur, de smaker også godt og gir energi i andre sammenhenger.

Annonse

Ingredienser

100 g tørket frukt , hakket
100 g mørk sjokolade , hakket
150 g smør , smeltet
2 ss lys sirup
1/2 dl brunt sukker
5 dl müsli
1/2 dl havregryn
1 dl kruskakli
1 egg , sammenvispet
50 g valnøtter , hakket

SLIK GJØR DU

Bland smør, sukker, sirup, kruskakli, havregryn, müsli og egg, og rør godt sammen. Rør så inn sjokolade, frukt og nøtter.

Trykk ut massen i en bakepapirkledt form som er ca. 23×23 cm. Stekes på nederste rille ved 180 grader i 20-25 minutter. Sett kaken til avkjøling. Når kaken er avkjølt setter du den i fryseren i ca 1 time. Skjær den deretter opp i passende biter. Legg müslibarene i en boks med tett lokk og oppbevar de i fryseren. Taes med på tur og er spiseklar etter ca 15-20 minutters opptining.

Smaker godt sammen med kaffe, varm sjokolade eller en tekopp.

God tur!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Nam – tusen takk for denne oppskriften! Jeg er på jakt etter noe som kan erstatte KvikkLunsj på tur, ettersom jeg skal være uten kjøpesnop i et helt år (og kanskje enda lenger, for dette går brillefint). Dette høres skikkelig snadder ut!
    Her hos oss er vinterferien i uke 11, så dette rekker jeg fint å lage.
    Pludrehanneklem

  2. Herlig!
    Energibarer er bra å ha uansett hva man skal, for eksempel blir lange vakter på jobb og også lange skoledager litt bedre når man har litt ekstra (nestensunt) snacks i veska!

    Oppskrift på superdrops da, kommer den og? 😛

    Hilsen eksamenslesende Hanne som trenger masse energi 😉

    1. Det finnes enda flere gode unnskyldninger til å skeie ut med en müslibar enn til å skeie ut med sjokolade eller annen snop. Har ingen umiddelbare planer om å lage drops, men skal innrømme at jeg fikk litt lyst til å forsøke på det mens jeg skrev dette innlegget. Lykke til med eksamensforberedelsene! 😉

  3. Aaa.. Perfekt oppskrift. Dette skal prøves til alle stunder der jeg trenger litt superkrefter. Du skriver godt og har fine bilder! 🙂

  4. Nå står mine i ovnen, og lukten har akkurat begynt å spre seg. Disse skal bli gave/medisin til en småsyk kjæreste som har to eksamener til uka. Jeg brukte bananchips, rosiner og melkesjokolade.

    To forslag til variasjoner:
    Tranebær eller kirsebær (eller begge deler) og mørk sjokolade
    Bananchips, peanøtter og peanøttsmør (erstatt en del av smøret)

    Etter et grovt anslag på næringsinnhold.no har jeg kommet fram til at hele porsjonen inneholder ca. 4100 kcal. Da la jeg inn bare rosiner som tørket frukt, men jeg tror ikke det er så stor forskjell på kaloriinnholdet i tørket frukt. Deler du inn i 16 barer så blir det ca. 250 kcal per stykk. Så ca. det samme som en gjennomsnittlig sjokoladebar. Men så kan man kanskje trøste seg med at disse inneholder både fiber og sunne fettyrer og kanskje en vitamin eller to 🙂

    1. Takk for tips og ikke minst takk for at du regnet ut kaloriinnholdet! Har fått flere henvendelser om det. I tillegg til alt det du nevner kan en også legge til at disse müslibarene ikke inneholder tilsetningsstoffer, og det er også noe å ta med seg. Håper kjæresten din kommer seg raskt, og at du sparer et par müslibarer til eksamen også! 😉

  5. Hei. Min kjæreste er allergisk mot så og si alle typer nøtter. Noe forslag til hva jeg kan erstatte hasselnøttene med? 🙂

  6. Hei!
    Jeg lagde disse til hele gjengen da vi skulle i Kollen og se VM, de ble en stor hit! Lagde også gulrotkaken din som er helt fantastisk, du har nå fått flere faste følgere 🙂

    Eneste minuset var at barene falt litt fra hverandre, og ble ikke like faste som det ser ut som om dine ble. Hva er grunnen til det tror du? Takk for en fantastisk blogg!

    1. Det er vanskelig for meg å si hva som har gått feil hvis du fulgte oppskriften… Det er viktig å trykke deigen godt nedi formen, samt å oppbevare barene i fryseren frem til ca 20 minutter før de skql spises. 😉

  7. Disse er testet og funnet skikkelig gode!!

    Mine falt også litt fra hverandre-jeg tror det er fordi det egget jeg hadde var litt lite? + muligens at jeg burde hatt de i fryseren litt lengre før jeg skar de opp.
    Her brukte jeg mango,ananas,og banan som tørket frukt.

  8. Har du noe alternativ til lys sirup? Har det ikke i huset, og lurer på om det er mulig å slippe å gå på butikken, hehe.

    1. Jeg har nok ikke noe annet forslag enn mørk sirup… Foreslår at du kjøper inn sirup, eller finner en annen oppskrift. 😉

  9. Hei!

    Nydelig smak åp muslibarene, men min bare smuldret.. hva gjør jeg feil tror du? Har en liten mistanke om at jeg tok den ut av formen før den hadde kjølt ned nok…

    1. Det er vanskelig for meg å si hva som kan være årsaken hvis du har fulgt oppskriften… Du skriver at du kanskje har tatt de ut av formen for tidlig… Det er viktig for resultatet at du kjøler de ned, fryser de ca en time før du skjærer de opp…

  10. Hei! Er disse gode uten frukt, nøtter og sjokolade? Må jeg evnt ha mer av noe av det andre i?Har ei jente som ikke spiser nøtter og frukt og er på leit etter noe annet enn vanlig skive til matboksen hennes.

  11. Disse så veldig fristende ut. Jeg skal på lang skitur i påska, og dette ser ut til å være et godt mellommat-alternativ til kjøpemuslibarer, nøtter og kjeks. Vet du hvor lenge de holder seg når de oppevares kjølig (i pulk eller sekk i forhåpentligvis flott påskevær….)?

  12. Hei Trine, oppskriftene dine er supergode, har ikke tellinga på hvor mange jeg har prøvd 😉
    Tror du jeg kan bruke Demerarasukker i stedet i denne oppskrifta? har litt rester jeg må bli kvitt, hoper seg opp med ting man ikke bruker så ofte 🙂
    Kokeboka di står på ønskeliste mi til jul forresten 🙂

  13. Hei,

    Disse ser veldig gode ut. Hvordan tror du det blir dersom müsli byttes ut med frø, slik som solsikkekjerner, linfrø, gresskarkjerne etc.?

  14. hei! Disse så supergode ut! Lyst til å prøve di selv 🙂 Vet du sånn ca hvor mye kalorier det er i disse? 🙂

  15. Hoi, her ble det mere granola enn barer, det virker som 200 grader i 20min ble litt for varmt, kanskje 180 blir prøvd neste gang for godt var det 😉 Og noen barer ble det å men litt svidd..og harde

  16. Jeg prøvde disse i går og de var kjempe gode. Men har hatt samme problem som veldig mange andre her. De faller veldig lett fra hverandre og holder ikke formen sin. Fryste de i nesten to timer før jeg kuttet de opp, men virket ikke som det hjalp noe særlig. Ellers var de svært gode :))

  17. Kan müsli byttes ut med frø, som f.eks solsikkekjerner, linfrø, gresskarkjerne etc.? Eventuelt hvilke müsli benytter du? Tenker å lage i morgen og handle inn det som trengs i dag. Ser det har blitt stilt dette spørsmålet før, men kan ikke finne svar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.