Minestrone er en klassisk bondesuppe fra Italia, som i tillegg til å være god på smak, også kan bidra til at du får ryddet opp litt i restene i kjøleskapet. I denne suppen kan du nemlig tilsette det du har av kjøtt- og pølserester, grønnsaker, pasta, linser og bønner.

Ingredienser

125-150 g bacon , strimlet
1 løk i små terninger
1-2 gulrøtter , i terninger
1-2 poteter , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 squash , i terninger
1-2 stilker stangselleri , i biter
10 dl kyllingkraft eller buljong
400 g hermetiske tomater , hakkede
1 boks hvite bønner
2 dl (tørr) småpasta
frisk persille eller basilikum, grovt hakket
salt og nymalt sort pepper
parmesan , revet

SLIK GJØR DU

Stek baconet og legg til side. Fres deretter løk, hvitløk, poteter og gulrøtter i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett squash og stangselleri, og la det surre med et par minutter. Tilsett deretter hermetiske tomater og kyllingkraften og kok opp. La suppen stå å putre 5-10 minutter og tilsett den tørre pastaen. La suppen putre i ytterligere 10 minutter og tilsett bønnene.

Smak til med salt, pepper, eventuelt litt sukker og til slutt finhakkede krydderurter. Suppen er ferdig når pastaen er al dente og grønnsakene er møre.

Server suppen rykende varm med litt revet parmesan og godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia eller eltefritt italiensk landbrød.

Minestrone

TIPS

 • Ønsker du litt mer «trøkk» i suppen kan du tilsette finhakket chili sammen med hvitløken.
 • Ønsker du en vegetarisk suppe kan du droppe baconet og erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne var kjempegod! Treåringen ønsket seg mat med hvite bønner og hun likte godt denne. Vil bli lagd igjen!

 2. Veldig god suppe! Har lagt merke til at du har lagt ut flere oppskrifter på minestronesuppe. så derfor gjennom alle før jeg begynte kokkeleringen og endte opp med å mikse litt. Brukte denne som utgangspunkt, men tilsatte også vårløk, sellerirot og chili. Fungerte veldig fint!

 3. Laget minetronesuppen du har i boken til min «mafia» i går. Der er det vårløk og selleri i tillegg til det som står her. Alle, til og med han minste på 2 år, slukte hele den store gryten jeg laget, og den fikk masse skryt 🙂 Kjempe god smak i suppen. Kan trygt lage denne igjen.

 4. Dette er en god suppe, nær den italienske klassikeren. Tilsett gjerne også purre, erter, grønnkål eller spinat, salvie og basilikum. I Italia brukes gjerne Chili flakes (peperoncini) heller enn fersk chili.

 5. Hei!
  Lurer på om man kan blande alt utenom pasta og lage det dagen i forveien og la det stå kaldt? 🙂 Enkelt å bare varme opp suppen når man kommer hjem fra jobb og så bare koke opp litt pasta!

 6. Vanvittig god! Til og med overbevist samboeren om å ha et vegetarmåltid minst èn gang i uken med denne. Det er en prestasjon!

 7. laget suppa igår, var tom for gulrot og brukte pastinakk, og hakket litt eple oppi I stedet. funket veldig bra. dagen derpå ble restene satt I ovn med ostelokk som tilbehør til Schnitzel:-)

 8. Skal bacon i helt til slutt – rett før servering? I oppskriften på Kylling Cacciatora står det heller ikke noe om når bacon skal i – men det er kanskje alltid til slutt. Både Minestronesuppen og Cacciatora er kjempedeilige.

  1. Ja, ser ut som om det har falt ut ved overgangen til ny nettside. Ha i 1-2 stilker stangselleri. Oppskriften er oppdatert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste