Vi har suppe til middag ca en gang i uken, gjerne på litt travle dager. Jeg benytter mer og mer linser i matlagingen, fordi det er enkelt og godt. Dessuten har jeg alltid linser på lur i skuffen, og sammen med en boks hermetiske tomater, har jeg et godt utgangspunkt for en god og mettede suppe. Denne gangen fikk linsene selskap av kyllingfileter og paprika, noe som er en god match! Til 2-3 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

2 kyllingfileter , i strimler
1-2 ts spisskummin
salt og pepper
1 løk , finhakket
1 gul eller rød paprika , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ts ingefær revet
1/2 rød chili (ca.), finhakket
1 boks hermetiske tomater hakket
300 g røde linser (ca.)
7,5 dl god kyllingkraft

SLIK GJØR DU

Krydre kyllingstrimlene med ca 1 ts spisskummin, salt og pepper. La det marinere ca 15 minutter, hvis du har tid.

Fres løk og paprika i litt olje, til løken blir blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og la det surre med 1-2 minutter (tilsett eventuelt mer enn det som står i oppskriften dersom du vil det skal rive litt ekstra). Ha i hermetiske tomater og kyllingkraft. Har du ikke kraft kan du benytte kyllingbuljong eller kyllingfond. La suppen koke 5-10 minutter. Tilsett linsene mot slutten av koketiden dersom du benytter ferdigkokte linser som meg (jeg synes GoGreens ferdigkokte linser er kjempefine å benytte i slike hverdagsretter). Benytter du ukokte linser må du følge anvisningen på pakken, tilsette de avrente linsene sammen med tomater og kraft, og la de koke i suppen til linsene er ferdigkokte.

I mellomtiden steker du kyllingbitene et par minutter. Tilsett kyllingen i den ferdige suppen og la de trekke med et par minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Krydre suppen med salt, pepper, eventuelt litt mer spisskummin – og rikelig med frisk, hakket koriander.

Server suppen umiddelbart, gjerne med nanbrød til.

Enjoy!

Andre supper med linser finner du her: Linsesuppe med lam, linsesuppe med svin og bønne- og linsesuppe med kylling og chorizo.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg simpelthet bare elsker disse linsesuppene dine. Blir spennende å prøve denne som har spisskummen på kyllingen også 🙂
  Svineknoken med honning- og limesaus sto på menyen i går. Det var også kjempe godt, så jeg sender en takk til gjestebloggeren din også.

 2. Hei!

  Tusen takk for en kjempefin og inspirerende blogg. Har testet ut mange av oppskriftene dine, og er like fornøyd med resultatet hver gang. 🙂
  I dag tenkte jeg å prøve meg på denne linsesuppen. Gleder meg! 🙂

  En liten ting jeg lurer på bare.. Bruker du hel eller malt spisskummin?

  Med vennlig hilsen Marianne

 3. Kom over en lignende oppskrift på linsesuppe for en tid tilbake. Mulig det var på bloggen din. Og jeg ble avhengig! Varierer mellom kylling, svinekjøtt og laks til. Skal prøve denne neste gang!

 4. Endelig har jeg fått laget linsesuppen din med kylling og paprika, varmet godt på en sur gråværsdag. Ha en fin dag.

 5. Får en ny favoritt hver gang jeg prøver en av oppskriftene dine 🙂 Denne suppen varmet godt i dag! Grattis med overstått jubileum!

 6. Var så heldig å få denne suppen servert til middag av en god nabo i går. Den falt i smak til både store og små, og vil garantert bli laget også hjemme hos meg.
  Denne middagen medførte jo også at jeg oppdaget bloggen din. Takk for at du har den, jeg blir nok en trofast leser. Heretter vil jeg (du) alltid ha forslag til hva vi skal ha til middag.

 7. Jeg laget suppe med denne oppskriften som basis i dag. Skulle ha den som forrett og kuttet derfor ut linsene, og reduserte buljongmengden med 2 dl. I tillegg skulle jeg ha kylling i hovedretten så jeg erstattet kyllingen i suppen med 125 g torskeloin samt 125 laksefilet. Ellers fulgte jeg oppskriften med hensyn til krydder og grønnsaker. Suppen ble fantastisk god så det kan synes som om denne fint kan varieres med forskjellig kjøtt/fisk 🙂 Takker for en fantastisk blogg som gjør at en «aldri» får «god» mat ute lenger 😉

 8. Åh, denne ble bare helt knall! Skikkelig fulltreffer! Tok oppi litt ekstra chili (og noen dryss kajennepepper), og brukte buljong istedenfor fond, og det fungerte kjempebra! Utrolig balansert og god suppe. Jeg var først litt redd den skulle bli for syrlig, men den ble bare SÅ bra:-D Kan alltid stole på disse suppeoppskriftene dine:-) Linsene du anbefalte fra GoGreen var også utrolig gode:-):-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste