Rå fisk er noe av det sunneste du kan spise, og det passer meg utmerket siden jeg bare blir mer og mer glad i retter med ubehandlet fisk. Denne forretten serverte jeg til mafiaen da vi feiret fødselsdagen min for noen uker siden. Dette er en forrett som er egnet å lage til mange, og som kan tilpasses ulike aldre og dietter. De minste mafiamedlemmene fikk for eksempel laksen naturell med litt yoghurt, urter og agurk. Slik gjorde jeg det da jeg serverte 11 små og store (vil anta at denne porsjonen er tilstrekkelig som forrett til 8 voksne):

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Laksetartar

400 g Salmalaks , i små terninger
1 ss pepperrot revet (gjerne den fra tube)
2-3 ss god olivenolje
1/2-1 lime , presset
gressløk , finsnittet
salt og pepper

Yoghurtdressing

2 ss yoghurt naturell
3 ss creme fraiche
lime litt, eller sitronsaft
dill eller gressløk, finsnittet
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær laksen i bittesmå, jevnstore biter. Du kan gjerne benytte annen fersk fisk, men pass på at dersom du benytter villfisk må den ha vært frosset ned i minst 24 timer på forhånd.

Bland sammen fisk, olivenolje, urter og pepperrot, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dette kan gjerne gjøres et par timer før servering, slik at de gode smakene får satt seg. Oppbevar da eventuelt fisken i kjøleskapet.

Rør sammen creme fraiche og yoghurt. Smak til med krydderurter, salt, pepper og sitron- eller limesaft.

Anrett laksen på en tallerken eller i et glass, og ha en klatt av dressingen på toppen. Pynt med litt friske urter og server. Som tilbehør smaker det godt med en tynn toast, for eksempel av tynt rugbrød (rist det i stekovnen under press, til det blir sprøtt og godt).

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Laxtartar är verkligen gott! Spännande med pepparrot och crème fraîche. Jag brukar göra den med lite avocado, tomat och vårlök/salladslök – också gott och fräscht.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

  2. Hei, Denne oppskrifta ser aldeles himmelsk ut. Kan du anbefale ein vin? Plalegg middag for 15 gode venner om nokre veker.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste