"Hva skal vi ha til middag i dag?" spurte junior på 5 1/2 da han kom opp trappen og inn på kjøkkenet etter en aktiv dag i barnehagen. "I dag skal vi ha pakker til middag, fiskepakke, og jeg har laget en spesialpakke til deg", sa jeg. Det lyste i de blå øynene, og etter en kjapp tur på badet, satt han ved middagsbordet for å pakke opp tirsdagens middagsoverraskelse. Oppi pakken hadde jeg nemlig puttet rikelig med laks, noen grønnsaker jeg vet han liker, og en real dæsj med crème fraîche, som han elsker. En skikkelig spesialpakke, som gikk ned på høykant.

Fiskepakker er genial middag fra ende til annen. Finn frem en bit aluminiumsfolie og fyll den med fiskebiter, grønnsaker og litt creme fraiche, rømme eller olivenolje. Dette er også en ypperlig anledning til å få "ryddet opp" i grønnsaksskuffen, for her er det meste lov og det er bare smaken din som setter begrensinger for hva du kan putte oppi fiskepakkene dine. Du kan også variere innholdet i de ulike pakkene noe, etter den enkeltes preferanser. Det eneste du må tenke på er at fisk og grønnsaker kuttes i biter som er ferdige omtrent samtidig.

Det var ikke bare juniors øyne som lyste litt ekstra denne ettermiddagen. Min kjære, som er den som alltid tar oppvasken, fikk kun en kort økt over oppvaskkummen, for dette er også en middag som genererer minimalt med oppvask. Reneste Kinderegget altså!

Ingredienser

700 g laks eller annen fisk(ca.), i jevnstore biter
salt og pepper
1 paprika , i grove biter
1 squash liten, i staver
1/2 purre , snittet
2 fedd hvitløk , finhakket
frisk spinat
8-10 cherrytomater , i skiver
1/2-1 beger crème fraîche eller rømme
friske urter eller spirer, hvis du har
4 båter sitron
aluminiumsfolie
4 porsjoner villris , kokte poteter eller annet ønsket tilbehør

SLIK GJØR DU

Laksepakke

Del opp aluminiumsfolien i 4-5 kvadratiske ark. Fordel grønnsakene i folien og deretter fisken, krydre med salt og pepper og ha deretter på 1-2 ss crème fraîche. Topp gjerne det hele med friske urter hvis du har. Pakk folien forsiktig sammen, slik at den blir helt tett, og legg pakken med skjøten opp på et stekebrett. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 15-20 minutter, til fisken og innholdet for øvrig er ferdig. Mens fiskepakkene koser seg i stekovnen gjør du klart tilbehøret.

Server fiskepakkene sammen med ønsket tilbehør, eventuelt litt mer creme fraiche og gjerne en sitronbåt.

TIPS

  • Tips til andre grønnsaker som kan benyttes: fennikel, løk, vårløk, selleristang, chili, gulrøtter og potetskiver.
  • Tips til andre fiskesorter som kan benyttes: torsk, sei og steinbit.
  • Alternativt kan du bytte ut crème fraîche med olivenolje og litt sitronsaft, så har du en magrere variant. Ønsker du likevel en saus ved siden av kan jeg anbefale dillsaus eller limerømme.
  • Lag gjerne en ekstra pakke til de med litt mere romslig magemål, fremfor å putte alt for mye i en og samme pakke. Da kan du risikere at det tar mye lengre tid å få stekt ferdig alt innholdet. Lag pakkene omtrent like store. Lager du ulike størrelser kan du ta ut de små pakkene noen minutter før de store.
  • Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.

Laksepakke

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var lettvint og nydelig. For oss som jobber veldig publikumsrettet og kanskje må være litt forsiktige med hvitløk, kan det være en idé å legge et helt fedd i pakken i stedet for å hakke det opp. Da får man med en del av den gode smaken hvitløk absolutt gir, men unngår å spise den, siden feddene lett lar seg fjerne. Takk, Trine! I vårt hus lages nesten din mat, Trinemat!

  2. Dette er perfekt “barnemat”. Sønnen min på 5 år kaller det for “skattekiste” (en annen oppskrift kalte det for “havets skattekiste”. Det er VELDIG viktig for han at vi skriver forbokstaven på de enkelte familiemedlemmene på skattekistene, så alle får sin! Da lager jeg hans med bare grønnsaker han liker, og han spiser masse! 🙂

  3. Kan du legge ut et tips til hvordan brette folien mest mulig effektivt og enkelt? Mine blir bare en sånn ulekker krull oppå, føler jeg bruker for små ark – men om jeg bruker store blir det plutselig så VELDIG mye folie å brette.. Tips mottas med stor takknemlighet.

  4. Hei ville bare si at denne retten blir ti gang bedre vis du legger ei skive meierismør på toppen av laksen. Creme fraich’en passer best etterpå. Denne retten var vanlig hos mine besteforeldre på 60 tallet. Da med selvfisket laks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste