Fisk er "fastfood" og derfor en hverdagsfavoritt hjemme hos oss. I dag er det soyamarinert laks som står på menyen, og den har for anledningen fått følge av hjertesalat med en smakfull eplevinaigrette. Du kan gjerne tilberede både fisk og hjertesalat på grillen, hvis du heller foretrekker det (se tips avslutningsvis).

Ingredienser

LAKS & TILBEHØR

700 g laksefilet , i porsjonsstykker
nøytral olje
salt og pepper
4 ss extra virgin olivenolje
2-3 ss soyasaus
1 sitron , revet skall + 1 ss sitronsaft
1 ss sesamfrø , ristet i tørr panne
4 porsjoner ris

HJERTESALAT MED VINAIGRETTE

2 hjertesalat
4 ss sitronsaft (resten av saften fra sitronen)
4 ss extra virgin olivenolje
1-2 ss flytende honning (smak til)
1/2 eple , i små terninger
2 vårløk , finsnittet
salt og pepper (smak til)

SLIK GJØR DU

Kok risen etter anvisningen på pakken. Velg gjerne villris eller naturris.

Vask sitronen i lunkent vann og tørk den godt med litt kjøkkenpapir. Riv skallet med et zesterjern eller lignende, og ha det i en liten bolle. Press sitronen og ha ca. 1 ss sitronsaft sammen med skallet. Sett bollen til side (skal benyttes til soyamarinaden etterpå). Finn frem en annen liten bolle og ha i ca. 4 ss sitronsaft og olivenolje. Rør sammen og smak til med honning, salt og pepper.

Skjær opp eple og vårløk som angitt og ha det i marinaden. Finn frem bollen med sitronskall og sitronsaft, og tilsett soyasaus og olivenolje. Smak til med pepper.

Skjær opp laksen i jevnstore porsjonsstykker. Stek fisken i nøytral olje i 2-3 minutter på den ene siden på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene og la dem steke nesten ferdig på den andre siden også. Fordel deretter ca. halvparten av soyamarinaden og sesamfrøene over fiskestykkene. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres. Del hjertesalaten i to på langs. Pensle snittflaten med litt nøytral olje og stek dem et par minutter i en grillpanne (eller vanlig stekepanne), til salaten tar litt farge. Snu og stek et par minutter på den andre siden også. Legg deretter hjertesalaten på et fat eller lignende med snittflaten opp, og fordel ca. halvparten av eplevinaigretten over. Drypp resten av soyamarinaden over fisken, og server umiddelbart – sammen med hjertesalat, resten av eplevinaigretten og ris. TIPS

  • Du kan gjerne tilberede både fisk og hjertesalat på grillen. Pensle litt aluminiumsfolie og legg på grillen. Fordel laksestykkene med skinnsiden ned oppå folien, og grill fiskestykkene på direkte varme i noen minutter, før du snur dem forsiktig med en stekespade eller lignende. Drypp litt av soyamarinaden over og la fisken grille ferdig. Pass på å ikke grille den for lenge, for da kan den bli tørr. Legg hjertesalaten på grillen med snittflaten ned. La den grille på direkte varme til den er varm og har fått litt farge, og snu den deretter og grill på den andre siden også. Legg deretter salaten på et fat eller lignende med snittflaten opp, og fordel deretter halvparten av eplevinaigretten over.
  • Laksen kan også bakes i ovnen, se denne oppskriften for fremgangsmåte. Drypp ca. halvparten av soyamarinaden over fisken før du setter den i ovnen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne så også kjempegod ut. Jeg er ikke så glad i laks. Kan jeg bytte ut fisken med rødt kjøtt? Oppskriftene dine inspirerer Trine. Nå skal grytene få kjørt seg.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste