Dagens oppskrift er et resultat av "man-tager-hva-man-haver"-prinsippet. Det trenger slett ikke å være noen ulempe. En god kyllingkraft er selvsagt det beste utgangspunktet, men buljongterninger er heller ikke å forakte. Resultatet ble en lettlaget suppe med mange gode smaker, og som sto på bordet 15 minutter etter at ingrediensene ble tatt frem. Kanskje noe å tenke på på en tirsdag? I så fall, finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 sjalottløk , finhakket
0,5-1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 l kyllingbuljong
150 g pasta
2-3 vårløk , i tynne skiver
8-10 soltørkede tomater , i små biter
nykvernet sort pepper
salt (eventuelt litt)
2-3 kyllingfileter , strimlet
friske krydderurter (feks basilikum eller persille), finhakket
parmesan (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Fres sjalottløken i olje til løken blir blank og myk. Tilsett hvitvinen og la det surre til vinen er nesten kokt inn. Tilsett kyllingbuljongen og kok opp. Tilsett pastaen og la den koke til pastaen er nesten ferdig.

Mens pastaen koker steker du det strimlede kyllingkjøttet raskt i litt smør. Kjøttet kan gjerne være litt rosa i midten. Når pastaen er nesten ferdigkokt tilsettes vårløk, soltørkede tomater og kyllingkjøttet. La suppen trekke et par minutter til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og friske krydderurter. Server med godt brød og litt parmesan.

Oppskriften gir ca. 3 porsjoner.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine,

  Denne så god ut! Jeg bruker også endel buljong i hverdagen, skikkelig kraft har jeg oftest bare til godt planlagte måltider, ikke noe jeg gjør i ukedagene. Men jeg synes ofte buljongterningene er veldig salte. Jeg har prøvd et par forskjellige merker, men det tar jo litt tid å komme gjennom en pakke også, så jeg lurte på om du har noe tips om hvilke merker som ikke blir så veldig salte?

  Hilsen en relativt ny leser, som gjerne bruker ettermiddagene på å utforske alle oppskriftene dine!

 2. Den skal absolutt testes! Jeg liker at du har begynt å skrive hvilke krydderurter man kan bruker. Har savnet forslagene på de oppskriftene hvor det bare står krydderurter. Vi uerfarne på kjøkkene er ikke så rutinerte på hva som passer sammen 🙂

 3. Hei
  Gå i asiatiske butikker,der har de buljongterninger nesten uten salt. De er pakker to terninger i hver pakke. Kan anbefales. Bjørg

 4. Denne tok vi til middag i dag. Fantastisk god suppe!! Og så hadde den så friske farger i seg med både rødt og grønt. Den var så delikat.

  Takk for tipset!

 5. Jeg er forkjølet og alene hjemme. Hadde først tenkt å spise sandwich-is til middag (det eneste jeg orket), men så fant jeg denne oppskriften. Hadde alt i kjøleskapet, og det tok meg maks 20 minutt å lage. Takk! Du reddet kvelden og middagen! 🙂

 6. Veldig god suppe! Man kan og variere den med en liten skvett matfløte i 🙂 takk for all inspirasjonen du gir med den fantastiske matbloggen din!

 7. Nyyyyydelig suppe, vi komplementerte med litt frisk chili, og den ble kjempegod. Enkel å lage og kjempegod..

 8. Nydelig suppe! Jeg hadde ikke noe tro på at den ville stå på bordet etter ca 15 min., men det gjorde den! Skal lages igjen, men tror jeg vil ha i større mengde med kraft, synes det var litt lite. Super blogg du har! Jeg har forsøkt mange av oppskriftene dine, alt faller i smak. Bloggen er til stor inspirasjon.

 9. Hei 🙂 Lagde denne suppa til middag i dag og den smakte heeeelt fantastisk 🙂 Brukte 3 dl ren kyllingkraft og 7 dl kyllingbuljong. Så dette ble absolutt en ny suppe favoritt! Hadde ikke friske urter, men tørka basilikum og fem pepper passet ypperlig 🙂 Det er bloggen din eg bruker flest oppskrifter og finner inspirasjon ifra 🙂

 10. Hei
  Lånte en oppskrift hos deg i dag som dagens oppskrift på Mobilapplikasjonen CheckContent.
  Refererte at din blogg som kilde, og la inn lenke.

  Tilpasset oppskriften til allergikere slik at den kan spises av alle.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste