ANNONSE - MENY

Det er sommer, sol og tid for smakfulle, fargerike og mettende kyllingsalater. I denne salaten finner du i tillegg til kylling blant annet asparges, tomater, agurk, salat, ost og egg. Den toppes med ranchdressing, en populær og smakfull dressing med amerikanske aner.

Når det kommer til kylling, velger jeg alltid kylling fra en produsent som har fokus på dyrevelferd, som Lerstang kylling. Kyllingene herfra får vokse «sakte» opp i omgivelser der bonden har gjenskapt et så naturlig miljø som mulig. Her er det fokus på dyrevelferd i alle ledd fra klekking til slakting, og det merkes på kvaliteten. Lerstang kylling finner du i alle MENY-butikker. Kyllingen er en av MENYs mange "matskatter" - en av mer enn 3000 nøye utvalgte lokalmatprodukter fra hele landet. Blant matskattene finner du blant annet grønnsaker, ost, spekemat, øl, iskrem, syltetøy og røkt laks – produkter det ligger mye lidenskap, kunnskap, stahet og matglede bak, og ikke minst stor fokus på dyrevelferd og miljø.

I salaten har jeg også brukt andre matskatter, som asparges fra Hvasser, cherrytomater fra Hanasand gård og hvitmuggost fra Tingvollost. I ranchdressingen har jeg blant annet brukt majones og rømme fra Rørosmeieriet, og persille fra Skjærgaarden gartneri. Sjekk ut lokalmatprodukter og matskatter, og få gode matopplevelser du også. I tillegg bidrar du til å støtte og ta vare på lokalmatprodusentene, slik at vi kan beholde det rike, gode og varierte utvalget av kvalitetsprodukter, bevare arbeidsplasser og ikke minst ta vare på de lokale mattradisjonene og smakene.

Annonse

Ingredienser

KYLLINGSALAT

2 Lerstang kyllingbryst (600-700 g)
salt og pepper
nøytral olje til steking
2 egg
1 bunt asparges fra Hvasser
1 liten rødløk , i tynne båter
1-2 hjertesalat , strimlet
50-100 g babyspinat
300 g cherrytomater fra Hanasand, delt i to
1/2 agurk , delt i "halvmåner"
100 g Mild mester fra Tingvollost, i biter

RANCHDRESSING

4 ss majones fra Rørosmeieriet
4 ss rømme fra Rørosmeieriet
4 ss melk
1 fedd hvitløk , most
1 toppet ss persille fra Skjærgaarden, finhakket
1 toppet ss gressløk , finhakket
1 ss oregano , finhakket
1 ss sitronsaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kyllingsalat med ranchdressing

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i middels varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den, hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Stekes på midterste rille til kyllingen har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar 15-20 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering (og da vil også kjernetemperaturen øke noe). Skjær kyllingen opp i skiver.

Kok eggene i ca. 8 minutter og la dem ligge et par minutter i kaldt vann, før du fjerner skallet og deler dem i to.

Kyllingsalat med ranchdressing

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Spar litt av urtene slik at du kan drysse dem over dressingen ved servering. Dressingen kan gjerne lages en stund før den skal serveres.

Knekk av aspargesen der den naturlig knekker og kok dem i lettsaltet vann i 1-2 minutter. Hell av vannet og ha deretter litt kaldt vann over aspargesen slik kokeprosessen stopper. Del aspargesen i 2-3 biter.

Kjør hjertesalat og spinat i en salatslynge eller lignende, riv det opp i grove biter og fordel oppi en vid salatbolle. Skjær opp tomater, agurk og ost som angitt, og fordel over. Skjær løken i tynne båter og legg dem i kaldt vann noen minutter (for litt mildere smak), og ha dem deretter i salatbollen. Tilsett deretter kylling og asparges, og vend salaten sammen. Vend gjerne ca. halvparten av dressingen inn i salaten (rett før servering), og server resten ved siden av. Dekorer med egg og friske urter – og nyt salaten med godt brød som tilbehør.

Kyllingsalat med ranchdressing

TIPS

  • Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker i salaten. Tilsett gjerne litt sprøstekt bacon, pinjekjerner eller nøtter hvis du ønsker litt krønsj. Brødet kan erstattes med krutonger. Friske urter kan erstattes med tørkede urter (smak deg frem).
  • Prøv dressingen som dip til grønnsaker eller lignende. Hold eventuelt litt igjen på melken slik at den ikke blir for flytende.
  • Alle MENYs matskatter finner du samlet her.
  • Visste du at du kan kjøpe ingredienser til oppskriftene mine med et klikk – og få varene levert hjem på døren? Les mer om samarbeidet med MENY her.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med MENY. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.