Forrige fredag hadde vi bryllupsdag - 12 år siden vi giftet oss i den norske ambassaden i Roma! Bryllupsdagen ble feiret med en treretters meny med italienske smaker, blant annet denne retten - kylling saltimbocca. Saltimbocca er en italiensk rett som tradisjonelt lages med kalvekjøtt, spekeskinke og salvie, men kan gjerne lages med kylling dersom du ikke får tak i kalvekjøtt. Som tilbehør serverte jeg ovnstekte parmesanpoteter, bakte tomater, asparges, deilig hvitvinsjy - og italiensk vin i glasset. Kjapp og god festmat med smak av Italia!

Ingredienser

KYLLING SALTIMBOCCA & SJY

4 kyllingfileter
4 skiver parmaskinke
frisk salvie (eller basilikum)
salt og pepper
3 dl hvitvin (eller eplejuice)
8 tannstikkere
1 ss olje
1 ss smør

PARMESANPOTETER & TILBEHØR

500 g poteter (små)
3 ss olivenolje (ca.)
salt
50 g parmesan (finrevet)
1 bunt asparges
4 tomater

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask potetene og del dem i to. Dersom du benytter store poteter kan du eventuelt dele dem i båter. Ha potetene i et ildfast fat og drypp litt olivenolje over. Krydre med litt salt og stek dem i 15-25 minutter, avhengig av størrelsen. Rør en gang underveis. Dryss finrevet parmesan over potetene og stek dem i ytterligere 10 minutter, sammen med tomatene. Potetene er ferdige når de er møre og har en gyllen overflate.

Ha kyllingen på en fjøl eller lignende, legg et bakepapirark over og bank fileten jevn og flat, til den er 1 1/2 – 2 cm høy. Krydre med nykvernet sort pepper og litt salt, og fordel 3-4 salvieblad (eller basilikumblader) utover fileten. Legg en skive parmaskinke over og fest den med 2 tannstikkere. Stek to kyllingfileter av gangen, i litt olivenolje og smør, 2-3 minutter på hver side, til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Kok ut pannen med hvitvin og et par blader med salvie (eller basilikum) og ta vare på stekesjyen. Hold stekesjyen varm (og smak den eventuelt til med salt og pepper).

Kok aspargesen mør (2-3 minutter) i lettsaltet vann tilsatt litt sukker.

Server kylling saltimbocca umiddelbart, med parmesanpoteter, bakt tomat og asparges. Drypp hvitvinsjyen over kyllingen, og nyyyt – gjerne med en god italiener i glasset.

TIPS

  • Du kan selvsagt bytte ut kyllingen med kalvekjøtt. Ta en titt på dette innlegget for nærmere beskrivelse av hvordan du gjør det.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste