Når desember nå er et tilbakelagt stadium og fettlagrene er på topp, smaker det godt med litt lettere mat med litt andre smaker enn de tradisjonelle julesmakene. Denne retten er enkel å lage, og passer like godt til hverdags som til fest. Kyllingen kan eventuelt erstattes med torskefilet, hvis du heller foretrekker det. Til to trenger du omtrent: 

Ingredienser

2 kyllingfileter (gjerne Stangekylling)
sitronsaft (litt)
maldonsalt og nykvernet sort pepper
6 asparges
4-6 cherrytomater
2 skiver parmesan
1 dl olivenolje extra virgin
5 soltørkede tomater finhakket
2 små sjalottløk finhakket
2 små vårløk finhakket
6-8 sorte oliven hakket
frisk basilikum litt, hakket
¼-½ sitron saft og skall

SLIK GJØR DU

Begynn med cherrytomatene: Skyll tomatene og legg de i et ildfast fat som også rommer kyllingen. Ha over litt olivenolje og noen flak maldonsalt. Stekes midt i ovnen ved ca 175 grader.

Parmesanchipsen er enkelt å lage og imponerer alltid: Skav av to flak med parmesan og legg de på et stykke bakepapir. Parmesanen stekes sammen med tomatene noen minutter, til osten smelter og blir gylden. La parmesanchipsen hvile litt på bakepapiret, før du forsiktig løsner den fra papiret. Legg til side.

Så står kyllingen for tur: Press litt sitronsaft over kyllingfiletene, og gni de deretter inn med salt og pepper. Stekes ved litt over middels varme i ca 2-3 minutter på hver side, til de får en fin stekeskorpe. Stek kyllingen videre sammen med tomatene (fortsatt ved 175 grader) i ca 8-10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Steketiden vil variere etter størrelsen på filetene. La kyllingen hvile noen minutter før servering. Nå er også tomatene ferdige.

Mens kyllingen koser seg i ovnen lager du tomatviergen: Varm olivenoljen i en stekepanne og tilsett sjalottløk og hvitløk. La det surre 2-3 minutter og tilsett deretter soltørkede tomater og oliven. Rett før servering smaker du til med litt sitronsaft og revet sitronskall, samt finhakket basilikum.

Aspargesen kokes i saltet vann i ca 3 minutter og taes opp av vannet. Du kan eventuelt erstatte asparges med stekt squash eller brekkbønner.

Anretning: Det er alltid stor stas å få retten ferdig anrettet på tallerkenen. Det ligger mye omsorg i anrettet mat, og dessuten smaker den bedre! Anrett aspargesen på tallerkenen og legg kyllingen oppå. Fordel varm tomatvinaigrette oppå, og pynt med cherrytomatene og parmesanchips. Ha gjerne litt nykvernet pepper over og server!

Serveres med tilbehør etter smak, for eksempel pasta og/eller godt brød.

Enjoy!

Denne oppskriften er også publisert i BoligDrøm nr. 1/11.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine,Godt nytt år til deg og dine, og gratulerer med god plassering i "årets blogger". Så gøy da! Hege

 2. Det er så utrolig deilig å vende tilbake til litt lettere matretter etter julen.Både laksesuppen fra i går og denne kyllingen skal prøves i nær fremtid.Jeg kunne nok trengt et kurs i anretning av mat. Det du presenterer er så delikat og lekkert 🙂 Ser måltidende deres alltid like fristende ut? Jeg må innrømme at kjelene ofte havner på bordet hos meg.

 3. Glemte jo å si at takket være din "reklame" kjøpte jeg Boligdrøm i går. Bladet ble kjøpt fordi du for et par dager siden skrev at du hadde innlegg. Rakk dessverre ikke å åpne bladet i går, men gleder meg til å komme hjem i kveld og lese 🙂

 4. Takk, takk alle sammen!Laila; alle måltidene våre ser nok ikke så fristende ut, men jeg legger stort sett opp maten på tallerkener så lenge vi ikke er så mange til bords. Vi er jo som regel bare to store og en liten, og da er det overkommelig. Er vi mange til bords kommer som regel grytene på bordet. Trine 😉

 5. Hei hei.Kom tilfeldigvis over denne innbydende bloggen, og jeg gleder meg virkelig til å lese og prøve ut dine oppskrifter 🙂

 6. Mm, det så virkelig godt ut! Henter mye inspirasjon her inne på bloggen din, og nå lurer jeg på om du har en god carbonara saus å dele med meg og andre lesere? 🙂 På forhånd takk!

 7. Denne retten smakte utrolig godt. Med smil om munnen, mann og datter kommenterte; Tenk å få lørdagsmat på en torsdag! Best av alt; det tok ikke lang tid å tilberede.

 8. Takk for mat, Trine 🙂
  Dette var veldig godt, og slo an både for oss og gjestene – ja, det ble altfor lite mat faktisk, alle ville ha mer!

 9. Hei Trine. Fin blogg du har! Angående oppskriften din «Kylling og asparges med lun tomatvierge og parmesanchips», så lurte jeg på hvilke «fyllstoff»(pasta, ris, risotto, poteter osv) du ville valgt ved siden av denne retten?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste