Dette er en kyllingvariant jeg ofte ender opp med dersom jeg ikke helt vet hva jeg skal ha til middag, annet enn at jeg har tatt opp kyllingfilet fra fryseren før jeg dro på jobb om morgenen. Hva jeg har i tomatsausen varierer ut fra hva som er tilgjengelig i grønnsaksskuffen. Osten på toppen av fileten kan droppes, eller erstattes av annen ost, for eksempel mozzarella. Rask og enkel hverdagsmiddag, som også smaker godt, noe som er viktig i en hektisk hverdag. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Ingredienser

3 kyllingfileter
salt og pepper
3 skiver ost
1 boks hermetiske cherrytomater
1 liten rødløk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1/4 rød chili finhakket (eller mer)
1/3 squash i biter
1-2 dl kyllingkraft
friske krydderurter finhakket
salt og pepper
pinjekjerner , ristet
pasta eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek de i smør i ca 3 minutter på hver side. Legg til side.

Fres squash og rødløk i litt olje, og tilsett hvitløk og chili mot slutten. Tilsett deretter hermetiske tomater, kyllingkraft og smak til med krydder. Legg kyllingfiletene tilbake i stekepannen og la de surre med i tomatsausen. Snu kyllingen etter ca 3 minutter og legg på osteskiven, og la kyllingen surre videre i sausen til den er gjennomstekt og osten er nesten smeltet.

Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne, og strø over retten ved servering. Serveres med pasta eller annet tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmmmm såg deilig ut. Blir helt satt ut kor delikat maten du lager ser ut. Virkelig innbydende bilder du tar av maten også :o)

  2. En deilig rett, og midt i blinken også for meg som lever på såkalt lavkarbokosthold :-)Jeg er virkelig imponert over din lekre matblogg, og har derfor lagt lenke til din blogg fra min blogg. Håper det er i orden?

  3. ser fantastisk ut og dette må jeg selvsagt prøve selv :)for øvrig pleier jeg å skjære et snitt i fileten og ligge en brie skive inni, samt litt frisk timian, for deretter å surre en skive eller to med bacon rundt

  4. Det smakte fantastisk! Takk for en helt super blogg! Kan jeg legge ut en lenke, bilder og anbefaling fra min side?

  5. Dette smakte virkelig godt – jeg var nok litt for raus med chillien – neste gang skal jeg følge oppskriften til punkt og prikke… Synes det er ekstra stas at jeg kan handle alt jeg trenger selv på Rema. Kylling og Brie var mums!
    Ser frem til å finne flere retter hos deg!
    Hilde

  6. Lagde denne i dag -mmmm! Hadde bacon rundt kyllingen i stedet for ost og serverte med gnocchi som passet vedlig godt til. Falt i smak for alle fra 1-36 år.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste